Zeytinburnu-Güngören-Bağcılar Tramvay Hattı, Hizmete 17 Ay Rötarlı Girdi



İstanbul Büyükşehir Belediyesince Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş'ye ihale edilen ve 27 Ocak 2004 tarihinde temeli atılan tramvay hattında, 17 Mayıs 2006'da deneme seferleri başladı. Toplam 5 bin 423 metre uzunluğunda olan hat üzerinde 587 metre viyadük, 4 bin 35 metre hemzemin bulunuyor. Günde 127 bin yolcunun taşınacağı hatta toplam 9 istasyon yer alıyor.

Araçların 5 dakikada bir hareket etmesi planlanan hatta yolculuk 20 dakika sürecek ve yolcular, Zeytinburnu istasyonundan Kabataş tramvay hattına veya Aksaray-Havalimanı arasında çalışan hafif metro hattına aktarma yapabilecekler.

Aktarma ile yolcular, Bağcılar'dan Kabataş'a kadar 64 dakikada ulaşabilecek. Yolcular, buradan da Taksim-Kabataş Füniküler Sistemi'ne binerek 2 dakikada Taksim'e, oradan da 12 dakikada 4. Levent'e kesintisiz seyahat edebilecek. Böylece Bağcılar'dan hareket eden bir kişi, raylı sistem hatlarını kullanarak 1 saat 18 dakikada 4. Levent'e ulaşacak.

Zeytinburnu-Güngören-Bağcılar cadde tramvayı 50 milyon YTL'ye mal oldu.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından temeli atılan ve 15 ayda yapılması planlanan tramvay hattı, 2005 yılı Nisan ayında hizmete girmesi gerekirken, normal süresinin iki katı bir sürede hizmete girmiş olacak. Hattın resmi açılışı, 14 Eylül perşembe günü törenle yapılacak. Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.