Zincirlikuyu’ya 65 Milyon Dolarlık Ofis Projesi Geliyor



Serinin ilk projesi Propa Ofis Zincirlikuyu binasını tamamlayarak TTNet'e teslim eden Propa İnşaat, şimdi de 65 milyon dolarlık yatırımla Propa Plaza’nın temellerini attı. Merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı ile iş dünyasına yepyeni bir soluk katacak Propa Plaza 12 kattan oluşacak. Propa Plaza’da, 12 bin 500 metrekare inşaat alanı, esnek, bölünebilir ve fonksiyonel ofis alanları bulunuyor. Projeye göre; bina 8 bin metrekarelik müstakil A sınıfı ofis olarak kullanılabileceği gibi 830’ar metrekarelik komple kat seçenekleri ile de değerlendirilebilecek. Ofis katlarında farklı ihtiyaçlara yönelik 225 metrekarelik alan seçenekleri de sunuluyor.

Su ve enerjide tasarruflu

Akıllı bina otomasyonu ve ileri teknoloji sistemlerinin kullanılacağı Propa Plaza, su ve enerji tüketimi konusunda tasarruf odaklı ve geri dönüşüme uyumlu sistemler ile minimum gider, maksimum verimliliğe odaklanıyor. Projedeki, uzaktan kontrol, izleme ve raporlama imkânları iPhone-iPad, android gibi en yeni teknolojik uygulamalarla da destekleniyor. Propa Plaza’da ısıtma soğutma sistemi olarak, en küçük modülasyona kadar esneklik sağlayan ve mevsim geçişlerinde yoğun yüklere karşı yüksek performanslı ve enerji tüketiminde tasarruf sağlayan VRV-VRF sistemi uygulanıyor. Çalışma hayatındaki verimlilik ve konforu artırmak üzere her türlü detayın düşünüldüğü Propa Plaza’da ferah ve aydınlık çalışma alanları için 4 metre kat yüksekliği ve açılabilir camlar, yüzde 100 yedeklemeli jeneratör, rezerv ve yangın su depoları yer alacak. Ayrıca 7/24 özel güvenlik ve tek noktadan kontrollü giriş-çıkış, giriş algılama, kartlı geçiş, CCTV sistemi ile izleme ve kayıt yapılabilecek.

Yüzde 50 kredi sınırının kaldırılması sevindirdi

Yeni projeleri Propa Plaza hakkında bilgi veren Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, “Propa İnşaat olarak İstanbul iş dünyasının kalbinin attığı Zincirlikuyu’da, ofis serimizin ikincisi olacak Propa Plaza’yı hayata geçirmeye başladık. Lokasyon avantajı ile daima yüksek kira getirisi ve prim değerine sahip olacak projemizin yoğun talep göreceğine inanıyoruz. BDDK’nın ofis projelerindeki yüzde 50 kredi sınırını kaldırması da bizim için sevindirici bir gelişme oldu. Projemizde; yatırımcı ve kullanıcılarımıza yüzde yüz kredi avantajının yanı sıra çok özel ödeme kolaylıkları da sunuyoruz.” dedi.