Ziraat Bankası da Mortgage'a Girecek; Hazırlık Yapıyor



Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar bankanın konut finansmanında TOKİ ile birlikte çalışmaya başladığını açıkladı.

Ziraat Bankası, 2004 yılını karını 1.5 katrilyon lira olarak açıkladı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, 2005 yılında konut kredisinde etkin olacaklarını, Emlakbank'la birleşmenin getirdiği bilgi birikimine sahip olduklarını vurguladı. Kısa süre içinde Irak'ta faaliyet izni alacaklarını, İran, Pakistan ve Afganistan'da da yeni bağlantı noktaları oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Çağlar, "Türk işadamlarının bulunduğu her yerde olmak istiyoruz" dedi. Çağlar, düşen faizler artan rekabet nedeniyle sektördeki kar marjlarının daralmasının bankacılığın önündeki en büyük risk olduğunun altını çizdi.

İşte genel müdürün söyledikleri:

Konut alanında Mortgage Sistemi veya yurtdışından sağlanabilecek uzun vadeli kaynaklar çerçevesinde her ne sistem olursa olsun Emlak Bankası ile birleşmenin getirdiği göreceli bir avantaja, bilgi birikimine sahibiz. Ziraat Bankası bu konuda 7-8 aydır çalışıyor. Konut finansmanında Emlak Bankası'nın, belki yanlış müteahhitlerle çalışılması, siyasi anlamda bir takım yanlışların yapılması uygulamaları dışında tamamen bireysele ve kişilere yönelik çok ciddi uygulamalarımız var. Sadece Mortgage Sistemi anlamında değil, TOKİ ile yaptığımız çalışmalar da var. 2005 ve sonrasında özellikle konut finansmanında etkin rol almak istiyoruz.