Zorlu Holding ve Vestel Yönetiminde Yeni Atamalar



Yapılan açıklamaya göre, Zorlu Grubu'nda 15 yılını dolduran Ömer Yüngül, Ocak ayında Zorlu Holding Üst Yöneticiliğini üstlenecek. Yüngül, Holding'in ilk CEO'su olacak. 12 yıldan beri Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekilliğini sürdüren Turan Erdoğan ise, Ocak 2013'den itibaren Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirilecek.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Ömer Yüngül'ü ve Turan Erdoğan'ı yeni görevleri için kutladı. Zorlu, bu atamaların Holding açısından olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını, 2013'e böyle bir adımla başlamanın heyecanını taşıdığını ifade etti. Küresel rekabetin gerekleri doğrultusunda ve Zorlu Grubu'nun ulaştığı sektörel dağılım nedeniyle bu yeni organizasyonel yapının kurulduğunu belirten Zorlu, ''Zorlu Grubu'na 1997 yılında katılan ve 2000 yılında Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanlığı'na atanan Ömer Yüngül, 15 yılda çok değerli hizmetler gerçekleştirdi. Yeni görevinde de Zorlu Grubu'nun bugününe ve geleceğine çok önemli katkılar yapacaktır. 1988 yılından bu yana Vestel'de birçok üst düzey pozisyonda yer alan ve şu an Vestel İcra Kurulu Başkan Vekilliğini yürüten Turan Erdoğan, Ömer Yüngül'den devralacağı yeni görevinde bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarını sürdürecektir'' ifadelerini kullandı.
    
Ömer Yüngül
    
1955 İzmir doğumlu Ömer Yüngül, 1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Yüngül, 1997 yılında Zorlu Grubu'na Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü olarak katıldı. Yüngül, 2000 yılından bu yana Vestel Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.
    
Turan Erdoğan
    
Turan Erdoğan ise, 1955 Mersin'de doğdu, 1976 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, İngiltere'de Brunel Üniversitesi'nde Üretim Yönetimi yüksek lisans programını tamamladı. Erdoğan, 1988 yılında Vestel Dış Ticaret'te Murahhas Üye olarak göreve başladı. 1997'den beri Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyeliği'ni yürüten Erdoğan, 2000 yılından bu yana Vestel İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı olarak görev yapıyor.