Zorlu İzmir'de Gökdelen Projesine Bu Yaz Başlayacak



Zorlu Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Levent Ergül, İzmir’in Çankaya semtindeki eski tütün depolarının bulunduğu alana planladıkları proje hakkında bilgi verdi. Ergül, rezidans, ticaret merkezi ve konut inşa edeceklerini hatırlattı, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle değişiklik yapmadıklarını, hukuki sorun çıkmazsa haziran ayında yatırıma başlayacaklarını söyledi. Ergül, proje için gereken imar planı değişikliği çalışmalarının devam ettiğini, onaylanan ve askı süresinde bulunan plan değişikliğine itirazları normal karşıladıklarını kaydetti, şöyle dedi:

Dava, çalışmaları etkilemedi

"Sivil toplum örgütlerinin doğru olduklarına inandıkları konularda itiraz etme hakları vardır. Biz de bu konuda gerekli tedbirleri aldık. Belediyeye açılan davalara müdahil olma dilekçesi verdik. Yönetmeliklere aykırı hiçbir şey yapmadık. Dava açılması çalışmalarımızı etkilemedi. Gelecek dönemde, denize yakın konumdaki tütün deposuyla ilgili yıkım kararı alınacak, bu bölgede yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Bu süreci, ancak mahkemenin vereceği yürütmeyi durdurma yönündeki kararı etkileyebilir. Yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım planlanıyor. Özellikle yeşil alan projesini bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü projenin yapılacağı bölgede en çok ihtiyaç duyulan şey yeşil alan. Yeşil alanın belediyeye devri sonrası, projenin geri kalanını 2011 yılına kadar tamamlamak istiyoruz."

Zorlu Gayrimenkul’ün, Küçükbay Grubu’ndan aldığı eski tütün depolarının bulunduğu alana planladığı projede 32 kat yapılaşmaya izin veren imar planı değişikliklerine, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası itiraz ederek dava açmıştı.