Zorlu, Moskova'da İki Enerji Santrali Kuracak

Zorlu, Moskova'da iki enerji santrali kurulması için açılan ihaleyi kazandı. Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Moskova'da 2 enerji santralı kurulmasına ilişkin, "İki adet enerji santralı ihalesinin müteahhitlik işleri şirketimizin iştiraki olan Zorlu Endüstriyel ve Enerji Tesisleri İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından üstlenilecektir" açıklaması yaptı.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, 27 Ocak 2006 tarihinde bir gazetede yer alan haberde, Ahmet Nazif Zorlu'nun, 'Moskova'da enerji ve ısıtma ile ilgili 400 milyon dolarlık yeni ihale kazanıldığı' şeklinde beyanına yer verildiği anımsatıldı.

Şirketin Rusya'da enerji santralları projelerine yatırım ve ortak olmak amacıyla ABD Virginia'da kurulan ICFS International şirketine 300 bin dolar ödenerek yüzde 51 oranında ortak olması kararı alındığı hatırlatılan açıklamada, Moskova Belediyesi tarafından düzenlenen elektrik ve şehir ısıtma ile ilgili 170 Megawatt Tereshkovo Enerji Santralı ve 170 Megawatt Kozhuhovo Enerji Santralı ihalelerini ICFS firmasının sahip olduğu Rosmiks Limited Şirketi'nin kazandığı belirtildi.

İhalelere ilişkin Moskova Belediyesi ile sözleşme çalışmalarının devam ettiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İki adet enerji santralı ihalesinin müteahhitlik işleri şirketimizin iştiraki olan Zorlu Endüstriyel ve Enerji Tesisleri İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından üstlenilecektir. Her bir santralın bedeli yaklaşık 200 milyon dolar olacak olup, ilgili santralların yapım işlerine Nisan 2006'da başlanılacaktır. 2007 yıl sonunda iki santralın tamamlanıp devreye alınması planlanmaktadır. Şirketimizin Zorlu Endüstriyel Enerji Tesisleri İnşaat Ticaret A.Ş'deki ortaklık payı yüzde 20'dir. Moskova'da gerçekleştirilecek olan iki adet enerji santralının işletme ve bakım işlerinin 20 yıl süreli olarak Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş. tarafından üstlenilmesi beklenmektedir. Şirketimizin, Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş'deki ortaklık payı yüzde 20'dir."