Türkler yapamaz anlayışının bir devamını görüyorum ve kabul etmiyorum.
Ziyaretçi
6 NIS 2011
Japonya’da 55 adet nükleer santral olduğunu söyleyen arkadaşıma iletiyorum. Japonya şu anda bu santrallerden ürettiği elektriği hangi insanları ve geleceği için kullanacak acaba? Karadenizliyim ve akrabalarımdan onlarcası kanserden öldü. Sürekli de çevremde insanların kanser olduğunu öğreniyorum belki bende de ortaya çıkacak ilerleyen yaşlarda. O kanserli insanlara nasıl bir enerji verirsen ver sağlığına geri kavuşamaz. Lütfen, biraz mantıklı olmaya davet ediyorum. Nasrettin hoca misali ya patlamazsa diye düşünüyorsun sanırım ama bence ya patlarsa diye düşünmelisin!
Ziyaretçi
5 NIS 2011
Yorumların hepsine katılıyorum.70 milyonun kaderini nasıl bir avuç kişi elinde tutar. Gerçekten demokrasi varsa halka sorsunlar, bilim adamları biraz cesaret ve yüksek ses lütfen...
Ziyaretçi
5 NIS 2011
Giderek artan enerji ihtiyacını düşünürsek, nükleer enerji kaçınılmazdır. 1 reaktörden elde edilen enerji için 60 binden fazla rüzgar santrali gerekmektedir ki bu da yüzlerce hektarlık alanın işgali demektir, üstelik o araziye insanların girmesi de tehlikeli. 1 mwh’lik santralden elde edilen enerji için 8 adet Atatürk Barajı gerekmektedir, bu da hektarlarca arazinin su altında kalmasına neden olmaktadır, ayrıca yapımı çok maliyetli, yine termik santrallerin çevreye yaydığı zararlı gazlar malum, radyoaktif atıklar doğru şekilde izole edilirse zamanla doğal radyoaktife dönüşerek zararsız hale gelir. Nükleer enerji günümüzde kaçınılmazdır.
Ziyaretçi
5 NIS 2011
Türkiye akarsular bakımından zengin bir ülke; HES’ler yapılmalıdır.
Ziyaretçi
5 NIS 2011
Nükleer güç, kontrolü her zaman sorun olan bir güçtür.