Daha fazla elektrik üretimine hakikaten ihtiyaç var mı ? Ben bir hesap yaptım ve prizden aldığım kW/s'i 23 kuruş olan elektriği kullanarak çalıştırdığım alternatörden yarı fiyatına elektrik ürettim. Benzer bir problem de sunî petrol bağımlılığı. Basınçlı hava ile içten yanmalı motorların çalıştırma masrafı, benzinlilere nazaran onda bire düşüyor. Aynı şekilde jeneratörleri de çalıştırarak elektrik elde etmek mümkün. Her fabrika veya apartman bağımsız olarak kendi elektriğini üretebilir ve durmadan elektrik santrallarına yatırım yapılmaz. Lütfen bunu bir oturup hesaplayın.
Uğurtan ERUL, Emekli Makine Teknikeri
Ziyaretçi
23 ŞUB 2010
ACIKMIŞSINIZ ÖNÜNÜZDE YEMEK VAR YEMESENİZ ÖLECEKSİNİZ VE BİRİLERİ SİZE YEME ŞU OLUR YEME BU OLUR DİYOR. GELİŞMİŞ ÜLKELERE BAKARSAK ONLARDA BULUNAN ŞEYLER; FAKAT BİZ YAPARSAK KABAHAT OLUYOR.
Ziyaretçi
17 ŞUB 2010
Gerekli analizler ve planlamalar yapılmadan, çevresel etki değerlendirme yapılmadan uygulamaya geçen bu santraller hidrolojik dengeyi altüst etmektedir. Su ekosistemlerinde geri dönüşü olmayan kimyasal ve fiziksel bozunmalara neden olmaktadır. Işıl Ünsal - Peyzaj Mimarı
Ziyaretçi
16 ŞUB 2010
Baraj suları altında kalan topraklarda yaşayan insanları, bölge hayvanlarını ve bitki örtüsünü düşünmeden yapılan bütün projeler eksiktir. Enerji açığımızı kendi olanaklarımızla yaratmak en iyisidir.
HES projelerinde yabancılara işletme hakkı için yapılan pazarlıkları hiç uygun bulmuyorum. Onlar kârını düşünen çevre ile alakası olmayanlardır. Suyumuzu satıp, soyumuzu kurutmayalım. Nükleer enerji üretiminin, Türkiye içindeki teknoloji ile yapılması, çalıştırılması ve sonlandırılması mümkün değildir. Tamamen dış kaynaklara bağımlılık yaratır. Yaşar Delibaş
Ziyaretçi
15 ŞUB 2010
Şahsen dünyanın eşsiz vadilerinden olan İkizdere Vadisi'nde yapılan doğa tahribatına şahit oldum. Enerji uğruna doğanın kalbi olan binlerce ağaç kesiliyor, berrak akan dereler bataklığa, iş makinalarının şantiyesi haline geliyor.