Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

1000 Mimar 1000 Okulda Projesi Başlıyor

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışma Grubu tarafından bir yıldır sürdürülmekte olan "1000 MİMAR 1000 OKULDA" PROJESİ 2004-2005

yapitr/Deniz TÜRKERİ

Eğitimler

1000 Mimar 1000 Okulda Projesi Başlıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Kasım 2004 11:55
BİTİŞ TARİHİ: 12 Kasım 2004 11:55
+ Ajandama Ekle

MMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışma Grubu tarafından bir yıldır sürdürülmekte olan "1000 MİMAR 1000 OKULDA" PROJESİ 2004-2005 eğitim-öğretim dönemi çalışmalarına başlıyor.

Ankaralı Mimarlar, toplumun küçük yaştaki bireyleriyle buluşmaya, mimarlık ve kent kültürünü onlarla paylaşmaya, onlarla beraber üretmeye başlıyor.

"1000 Mimar 1000 Okulda" Projesi'nin temel amaçları;

·Mimarlığın kendi kurgu ve kavramlarını çocuk diline çevirip onlara anlatmak ve anlattıklarını onlardan geri dinlemek, çocuk sadeliği ile gereksiz ayrıntılardan sıyrılıp mimarlık mesleğine bakışımızı yenilemek,

·Algıları henüz şartlanmamış çocukların yaratıcılıklarını teşvik etmek, onlara söz ve eylem hakkı vermek

·Çocuk kültürüne ve mimarlık kültürüne katkıda bulunmak,

·Çocuklarda kentlilik bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak, çocukların yaşadıkları kente ve yaşadıkları kentin mimarlığına karşı duyarlı olmaklarını sağlamak olarak özetlenebilir…

PROJENIN GEÇMİŞİ:
"Çocuk ve Mimarlık" düşünmeye başladığımız Temmuz 2002'den itibaren ilk bir yıl içerisinde gerçekleştirilen çeşitli atölye çalışmaları ve bir hafta süren bir yaz okulunun ardından edinilen birikimler geçen sene "1000 Mimar 1000 Okulda" projesinde somutlandı. Mart 2003'te ilan edilen proje MEB Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de onayı ve desteği ile ve Ekim 2003'te okullarda çocuklar ile buluşmaya başladı. 2003-2004 eğitim-öğretim yılı içerisinde Ankara Merkeze bağlı sekiz ilçede bulunan 28 ayrı okulda 1300 çocuk ile buluşuldu ve bu buluşmalarda mimarlar tarafından mimarlığı ve kenti algılamaya dair pek çok proje gerçekleştirildi. 2004-2005 eğitim-öğretim yılında da çalışmalar yapabilmek için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüldü ve olumlu yaklaşımları ile projeler geliştirilmeye başlandı.

"1000 Mimar 1000 Okulda" Projesi'nde, kurumsal ortağımız olan Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden (ÇOKAUM) uzmanlar, okullarda uygulamak istediğimiz projelerin kurgulanması sürecinde mimarlar ve mimarlık öğrencileri ile tek tek ilgilenerek, projelerin çocuk merkezli olmasını ve çocuk katılımını sağlayacak şekilde gelişmesini sağlamaktadırlar.

PROJENIN UMUTLARI:
Proje bünyesinde elde edilecek ürünlerin Uluslararası Mimarlar Birliği'nin Temmuz 2005'te İstanbul'da gerçekleşecek olan ve dünyanın dört bir yanından 10000'e yakın mimarın katılımının beklendiği UIA 2005 İstanbul Kongresi'de, uluslararası ortamla paylaşılması ve bu ortam aracılığıyla projeyi geliştirecek ve yaygınlaştıracak yeni aksların belirlenmesi planmaktadır. Proje'nin kongreye aktarımının çok yönlü olması kurgulanmakta, uluslararası katılımlı atölye ve sergiler düzenlenmesi ve bunun yanı sıra çocukların katkısı ile hazırlanacak mimarlık ve kent konulu bildirilerin uluslararası mimarlık ortamına sunulması düşünülmektedir.

Ayrıca bir grup mimar ve çocuk gelişimciden oluşan bir komisyonun hazırlamakta olduğu eğitim setleri ile mimarlık ve kent kültürünün ilk ve orta öğretim müfredatında sürekli yer almasının olanakları aranmaktadır.


Projede yer almak isteyen mimarlar:
19 Kasım 2004 Saat:18.00'de Mimarlar Odası Konur sok. 4/5 Ankara'da buluşacaklar.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/1000-mimar-1000-okulda-projesi-basliyor_20737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!