Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Aalto@Turkey Açıldı

YAPI Dergisi tarafından Beylerbeyi Sarayı'nda sergilenmek üzere İstanbul'a getirilen Alvar Aalto Müzesi'nin "Okumak için Mimarlık" ve "Yaşam için Daha

yapitr/Deniz Türkeri

Sergiler

Aalto@Turkey Açıldı
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 1 Haziran 2004
BİTİŞ TARİHİ: 18 Haziran 2004
+ Ajandama Ekle

API Dergisi tarafından Beylerbeyi Sarayı'nda sergilenmek üzere İstanbul'a getirilen Alvar Aalto Müzesi'nin "Okumak için Mimarlık" ve "Yaşam için Daha Narin Yapılar" adlı gezici sergileri, 1 Haziran akşamı gerçekleştirilen bir kokteylle açıldı.

18 Haziran'a kadar sürecek serginin açılışında Finlandiya Büyük Elçisi Maria Serenius, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Nursel Onat ve Yapı Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol birer konuşma yaptılar.

"Okumak için Mimarlık" sergisi, inşa edilmiş 19 kütüphane yapısını ve Helsinki'deki Akademik Kitabevi ve Harvard Üniversitesi Lamont Kütüphanesi'ndeki "Şiir Odası" tasarımlarını kapsıyor. Sergide fotoğraflar, maketler ve özgün çizimler yer alıyor.



Aalto'nun 1924'ten 1974'e kadar olan zaman dilimindeki tasarımları ünlü mimarın Klasisizm'den Uluslararası Modern ve Post-Modernist üsluplara geçişini de gösteriyor.

Maija Holma'nın fotoğraflarından oluşan "Yaşam için Daha Narin Yapılar" sergisi ise Aalto'nun "Mimarın görevi, yaşama daha narin bir yapı kazandırmaktır" sözünden yola çıkarak hazırlandı.

Sergi 1-18 Haziran 2004 günleri arasında Beylerbeyi Sarayı'nda, Pazartesi ve Perşembe günleri dışında 09,00 - 18,00 saatleri arasında gezilebilir.

Alvar Aalto
1898, Kourtane - 1976, Helsinki
Modernizmin ve Uluslararası Biçemin ana figürlerinden biri olan Finli mimar Alvar Aalto (1898 - 1976) kariyerine 1920'li yıllarda Kuzey Klasik tarzında binalar yaparak başlamış, ancak 1920'lerin sonuna doğru Uluslararası Modernizm'in etkisine girmiştir. Aalto'nun Paimio'daki sanatoryumu (1929-1933) döneminin başyapıtlarından biri olarak sayılabilir.

1930'ların ortalarında, Aalto daha karmaşık bir yönelim sergileyen kendi biçimsel dilini oluşturabilmek için, CIAM olarak bilinen Modernist gruptan uzaklaşmış ve mimarlığını dünyaca ünlü kılan "tasarımda serbest form" yaklaşımını geliştirmiştir. Paimio için tasarladığı basit sandalye, "Savoy" vazosu ve Villa Mairea, bu yaklaşımın en tanınmış örneklerindendir. Aalto'nun Uluslararası Modernizm'in ustaları arasına yükselişi, en iyi bina ölçeklerinde ve malzeme kullanımında örneklenen insancıl yaklaşımından kaynaklanmıştır.

Kokteyl Açılışından Görüntüler






















http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/aaltoturkey-acildi_12804.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!