Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

AKM’de İletişim Tasarımları Sergisi

Gösteren; Savaş Çekiç -İletişim Tasarımı Sergisi’, sanatçının 1993 - 2003 arası gerçekleştirdiği ürünleri 27 Mart 2004’e kadar Atatürk Kültür Merk

NTVMSNSBC

Sergiler

AKM’de İletişim Tasarımları Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Mart 2004
BİTİŞ TARİHİ: 27 Mart 2004
+ Ajandama Ekle

b>'Gösteren; Savaş Çekiç -İletişim Tasarımı Sergisi’, sanatçının 1993 - 2003 arası gerçekleştirdiği ürünleri 27 Mart 2004’e kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde görme imkanı yaratıyor.

Grafik tasarımcı Savaş Çekiç, 1993-2003 yılları arasında tasarladığı afiş, broşür, katalog, amblem, logotype, kurumsal kimlik, takvim, kitap tasarımı, kitap kapakları, dergi tasarımı, dergi kapakları, ambalaj tasarımlarını sergiliyor.

Savaş Çekiç, 90’lı yılların başında çalıştığı alanda, ürün verdiği dallarda kendi kişisel dilini, işlerine yansıtmaya başlar. İşlerine bakıldığında, imzası okunmadan da bu işlerin Savaş Çekiç tarafından üretildiği anlaşılır. Dilini bulmuş ve yaptığı işlerde ürünü sunarken kendi dilini de duyumsatan, genel bildiriyi kendi özel bildirisiyle birleştirebilen bir tasarımcıdır. Özellikle yayıncılık alanında ses getiren işler yapar. Kitap tasarımı alanında ürettiği işler, bugün bile öncü bir nitelik taşır. Bir kitabı, kapağından iç düzenine, karakterinden görsel malzemesine değin tümüyle ele alış biçimiyle, yapıta yaklaşımı çoğu kez benzersiz ürünlerin doğmasına neden olur.


SAVAŞ ÇEKİÇ
1960 Antakya Dörtyol doğumlu. 1983-84 dönemi M.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu. 1987 yılında Şahin Aymergen ile birlikte Valör Tasarım Tanıtım şirketini kurdu. Bu birliktelik 1992 yılına kadar sürdü. Bu dönemde, birlikte ürettikleri tasarımlara ortak imza attılar. 1992 yılından itibaren kendi tasarım atölyesinde afiş, kurumsal kimlik, ambalaj, broşür, katalog, faaliyet raporu, kitap kapağı ve kitap, dergi kapağı ve dergi, takvim, ilüstrasyon dallarında tasarımlar üretmekte.
1995 - 1997 tiyatro sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda tasarım danışmanlığı görevini üstlendi ve tiyatronun gereksinimi olan görsel tasarımları (afiş, broşür vs.) tasarladı.
1996 ve 1997 yıllarında Grafikerler Meslek Kuruluşu’nun yönetim kurulunda yer aldı.
1997 yılından itibaren M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde ve 1998 yılından itibaren ise Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde 2000 yılına kadar Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 2000 yılında ara verdiği M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyeliği görevine 2002 yılında yeniden dönen Savaş Çekiç hâlen bu görevini sürdürmekte.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/akmde-iletisim-tasarimlari-sergisi_9748.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!