Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

Amatör Ressamların Eserleri Fatih Camii Duvarında Sergileniyor

Fatih Belediyesi Meslek Edindirme kursiyerleri, sene içerisinde yaptıkları tablolarını Fatih Camii'nin duvarında sergiliyor. Fatih Camii'nin Fevzipaşa

zaman

Sergiler

Amatör Ressamların Eserleri Fatih Camii Duvarında Sergileniyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 9 Temmuz 2004
BİTİŞ TARİHİ: 11 Temmuz 2004
+ Ajandama Ekle

atih Belediyesi Meslek Edindirme kursiyerleri, sene içerisinde yaptıkları tablolarını Fatih Camii'nin duvarında sergiliyor. Fatih Camii'nin Fevzipaşa Caddesi üzerindeki bahçe duvarında sergilenen 150 tablonun bulunduğu sergi caddeden geçenlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Fatih Camii İstanbul'un en önemli simgelerinden birisidir. Kurslarımızda yetişen ressamlarımızın resimlerini burada sergileyerek, ziyaretçilerimizi hem sanatla hem de Fatih Camii gibi muhteşem bir sanat eseri ile buluşturmak istedik." diye konuştu.

Fatih Belediyesi olarak 17 dalda meslek edindirme kursu açtıklarını anlatan Demir, kurslara katılanların yeni meslekler öğrenerek hayata atıldıklarını söyledi. Resim kurslarına katılan kursiyerlerin eserlerinin bir günlük bir sergide sergilenerek evlere gitmesine gönlünün elvermediğini belirten Demir, "Bu arkadaşlarımızın eserlerinin daha geniş kitlelere gösterilebilmesi için halkın yoğun olduğu bu mekanı tercih ettik. Ayrıca ressamlarımız sergi esnasında da tablolarını yapmaya devam edecekler." dedi. Demir, canlı çalışma olarak düzenlenen etkinliğin bir ilk olduğunu da sözlerine ekledi.

Sokakta insanların meraklı bakışları arasında resim yapmanın kendini heyecanlandırdığını belirten kursiyerlerden emekli memur Gülseren Ertem, heyecanlanmasına rağmen sokakta resim yapmanın zevkli olduğunu söyledi. Kurs boyunca 10 tablo yaptığını söyleyen Ertem, bunların bir kısmını hediye ettiğini, bazılarını ise evine astığını kaydetti.

Yirmi kadar kursiyerin 150 tablo ile katıldığı sokak sergisinde ressamlar kaldırım üzerine kurdukları şövaleler üzerinde resimlerini yapmaya devam ediyor. Sergilenen tablolar arasında yağlıboya, karakalem, portre, natürmort ve doğa manzaraları bulunuyor. Sergi 11 Temmuz gününe kadar açık kalacak ve resimlerin bulunduğu duvar geceleri ışıklandırılacak.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/amator-ressamlarin-eserleri-fatih-camii-duvarinda-sergileniyor_14361.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!