Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Bırakın İçgüdüleriniz, İçinizdeki Renkleri “Tetiklesin”

“Siz olsaydınız renkleri nasıl yorumlardınız?” sorusuyla yola çıkan sanatçı Renk Erbil Martin’nin ilk kişisel sergisi “Tetik” 16 Mart’ta Galeri-X’de

yapitr

Sergiler

Bırakın İçgüdüleriniz, İçinizdeki Renkleri “Tetiklesin”
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Mart 2005
BİTİŞ TARİHİ: 31 Mart 2005
+ Ajandama Ekle

Siz olsaydınız renkleri nasıl yorumlardınız?” sorusuyla yola çıkan sanatçı Renk Erbil Martin’nin ilk kişisel sergisi “Tetik” 16 Mart’ta Galeri-X’de (Galip Dede caddesi,48/11,TÜNEL,Beyoğlu) sanat severlerle buluşuyor.

Sanatçı sergisinde renklere kattığı yeni anlamların yanı sıra, ziyaretçilerin de renklere birşeyler katmasını ve kendileri için yorumlamalarını istiyor. Farklı sanatların bir arada kullanıldığı sergide resim, fotoğraf, film ve renklerin müziği yer alıyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek istediğini belirten sanatçı, serginin durağanlıktan çıkıp konukların da katılımıyla interaktif bir multi- medya gösterisine dönüşmesini amaçlıyor.

İçimizdeki duyguların kendi renklerimizi nasıl tetiklediğini vurgulamak için sergisine Tetik adını veren sanatçı, sergide yer alan tüm çalışmalarını kendi içindeki duygularının renkler tarafından tetiklenmesi sonu ortaya çıktığını belirtiyor.

Üç bölümden oluşan sergide sanat severler resim çalışmalarının yanı sıra, Renk Martin’in Londra’da ki katılımcılarıyla yarattığı “Siz hangi renk olurdunuz” konulu kısa filmi izlerken “ses mühendisi” Marie-Josiane Agossou tarafından yaratılan renklerin müziğiyle buluşuyorlar.

Sanatçının katılımcılarıyla yarattığı filmden alınan karelerden oluşturulan bir diğer fotoğraf enstelasyonu da sergisinin bir başka bölümünde izleyicilerle buluşuyor.

Sergiye son noktayı sanat severlerden bekleyen Renk Martin, bir diğer odada konuklarından kendi renklerini seçmelerini ve siyah-beyaz fonlar üzerinde bunları yorumlamalarını bekliyor. İçgüdülerin ve duyguların renkleri nasıl tetiklediklerini paylaşmak isteyen sanatçı tüm ziyaretçilerin bu interaktif renk enstelasyonunda
yer almasını bekliyor.

Londra’da yaşayan Renk Erbil Martin bu tarz multi- medya sergilerin Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de daha sıklıkla yapılmasını istediği için ilk kişisel sergisini doğduğu ve büyüdüğü kent olan İstanbul’da yapmaya karar verdiğini belirtiyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/birakin-icguduleriniz-icinizdeki-renkleri-tetiklesin_23812.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!