Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

'Çifteler' için Projeler

Eğitim Mirasımız Köy Enstitüleri, Uygulanabilirliği ve Model Çalışmalar

yapi.com.tr
1

Sergiler




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 17 Nisan 2008
BİTİŞ TARİHİ: 20 Nisan 2008
YER: Akatlar Kültür Merkezi, Zeytinoğlu Caddesi No 8 Akatlar, İstanbul
DÜZENLEYEN: YTÜ Mimarlık Fakültesi - Köy Enstitülerini Araştırma ve Eğitimi Geliştirme Derneği
+ Ajandama Ekle

br/>

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bitirme projesi dersi kapsamında 2007 Güz döneminde gerçekleştirilen öğrenci çalışmalarından seçmeler Akatlar Kültür Merkezi’nde. Sergi kapsamında gerçekleştirilecek olan Eğitim Mirasımız Köy Enstitüleri Uygulanabilirliği ve Model Çalışmalar sempozyumu ise 17-18 Nisan 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek.


Cumhuriyetin bir dönemine damgasını vurmuş olan Köy Enstitüleri’ni anlamayı, araştırmayı ve proje çalışma alanı olarak seçilmiş olan Eskişehir – Hamidiye’de konumlanan, döneminin “Çifteler Köy Enstitüsü” yerleşkesi yakınında bir mimari tasarım yapmayı amaçlayan çalışma, dönem boyunca seminerler, sunumlar, sohbetler ve alan gezileri şeklinde yürütüldü.

YTÜ Mimarlık Fakültesi ile Köy Enstitülerini Araştırma ve Eğitimi Geliştirme Derneği işbirliğinde gerçekleşen sempozyum / sergi ile ilgili oturum programında beş Mimarlık Fakültesi mezununun proje sunumları yer alıyor. Oturum moderatörleri ise, YTÜ Mimarlık Fakültesi Bitirme Projesi Yürütücüsü Murat Soygeniş (Mimar / Doç. Dr.), Ayşe Nasır (Mimar / Dr.), Köy Enstitülerini Araştırma ve Eğitimi Geliştirme Derneği (KAVEG) Başkanı Güler Yalçın (Prof. Dr.).

Çifteler’de Kültürel İşlevli Yapı / Yapılar Tasarımı

Çekirdek Jüri

Murat Soygeniş (Mimar / Doç. Dr.), Ayşe Nasır (Mimar / Dr.), Bora Soykut (Mimar), Canan Akoğlu – Tuğrul Yazar (Mimar / Ar.Gör. Raportör)

Danışman Jüri

Tülin Görgülü (Mimar / Doç. Dr.), Hakkı Önel (Mimar / Prof. Dr.), Murat Şahin (Mimar / Y. Doç. Dr. Yeditepe Üniversitesi), Güler Yalçın (Prof. Dr. / Köy Enstitülerini Araştırma ve Eğitimi Geliştirme Derneği-KAVEG)

Öğrenciler

Derya Aktaş, Bilgehan Arslantaş, Neşe Atasoy, Ekin Barlas, Onur Canlı, Elif Sibel Çakıcı, Burcu Çelik, Mine Çelik, Ayça Deniz, Mehmet Dinçer, Ece Dülger, Merve Elveren, Seyla Enbatan, Esra Geçilmez, Ayşegül Gemicioğlu, Emre Köroğlu, Hande Onursal, Özge Öz, Tuğba Öztürk, Gökçe Say, Hayrettin Sezer, Şeyda Şen, Emine Şener, Serdar Taşkend, Emel Uygun, Sevgi Ünal, Özden Vardar, Ezgi Yüksel, Aslıhan Zeybek

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/cifteler-icin-projeler_60562.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • öğrenciler arasındaki sn. MİNE ÇELİK şimdi benim öğretmenim! Kendisi çok iyi bir mimar örnek alınmalı bence Saygılarımla YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!