Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

Fatma Tülin Sergisi "Önce"

Fatma Tülin Sergisi "Önce"

yapi.com.tr

Sergiler




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 5 Eylül 2007
BİTİŞ TARİHİ: 11 Ekim 2007
YER: Fransız Kültür Merkezi Galerisi
DÜZENLEYEN: Fransız Kültür Merkezi
+ Ajandama Ekle

img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\etkinlik\55445.jpg" hspace=5 vspace=5>


Fatma Tülin, 5 Eylül – 11 Ekim tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi galerisinde yer alacak kişisel sergisinde, 2651 x 200 cm. boyutlarında tek parça işi, bir duvar yerleştirmesi biçiminde sergileyecek.

Amorf formların, tanımsız bir boşlukta, yayıldığı, dağıldığı, sürekli bir devinim içinde aktığı bu uzun anlatıda sanatçı, çoğul malzeme ve tekniği, üstüste gelen katmanlarla uyguluyor.

“Başlangıç” ve “sonu” belirsiz bir uzama kaydıran yapıtı, Fatma Tülin, tuval üzerine desen olarak niteliyor: “Zihnin ele geçiremediği dış dünyaya ait olgularla, bireyin bir form yaratma aracılığı ve süreciyle başetme çabası.”


Fatma Tülin
Fatma Tülin’in sanatının belirleyici özelliği, yapıtlarında kozmik bir oluşumu çağrıştıran, soyutla somut arasında gelgitli bir çizgide yolalan, form kaygılarıdır. İlk dönem çalışmalarının konusu olan organik nesnelerin yerini, 1980 sonrasında yine soyut bir form olarak işlediği insan gövdesi aldı. Tanımsız boşluklarda yüzen bu nesne görüntüler, bir renk ve ışık düzenlemesi niteliğindedir.

“Zencefil” adlı sergide görünür biçimde ortaya çıkan fotoğraf-resim ilişkisi, Fatma Tülin’in ilgi odaklarından biri olmuştur. Genelde büyük boy tuvaller üzerinde çalışan sanatçı, bunun kendisi için bir biyolojik gereksinim olduğunu söyler. 1990’lardan sonra resmin sınırlarını zorlayarak çoğul gövdeli çalışmalara yönelmiştir. 1990 yılında sergilediği 17 parçadan oluşan 300 X 400 cm.lik çalışma, tuvallerin üstüste konmasıyla farklı yüzeylerde gerçekleşen rölyef, 2004’te sergilediği 20 m. uzunluğundaki duvar yerleştirmesi ve aynı sergide yer alan fotoğraf ve resmin üstüste gelmesinden oluşturduğu 7 m. uzunluğundaki iş, bu eğilimin başlıca örneklerinden.

Fatma Tülin’de, malzemeyi zorlayan, malzemeyle itişen, didişen, üzerinde çalıştığı zeminin sınırlarına sığmayan taşkın bir boyut ve devinim özelliği vardır.

Sanatçı, 1975’ten bu yana 26 kişisel sergi açtı, yurtiçi ve yurtdışında 50’yi aşkın grup sergisine katıldı. Yapıtları başlıca yerli ve yabancı koleksiyonlarda yer almaktadır.



http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/fatma-tulin-sergisi-once_55445.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!