Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Fotoğrafla Dolu Bir Hafta

Türkiye'nin kültürel ve sanatsal etkinliklere en çok önem veren şehirlerinden biri Eskişehir. Bugünden itibaren bir hafta boyunca şehir daha da ha

Radikal

Sergiler

Fotoğrafla Dolu Bir Hafta
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 21 Mart 2005
BİTİŞ TARİHİ: 21 Mart 2005
+ Ajandama Ekle

br/>
Türkiye'nin kültürel ve sanatsal etkinliklere en çok önem veren şehirlerinden biri Eskişehir. Bugünden itibaren bir hafta boyunca şehir daha da hareketli hale geliyor çünkü Eskişehir Fotoğraf Haftası düzenleniyor.

1995 yılında kurulan Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) ve Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü (ANFO)'nün düzenledikleri Eskişehir Fotoğraf Haftası'nda, Türkiye'de fotoğrafçılığın bugünkü durumu ve geleceği tartışılacak, çeşitli sergi ve gösterilerle bir dizi fotoğraf etkinliği gerçekleşecek. Bu etkinliklere Türkiye'nin önemli fotoğraf kurumları ve sanatçıları konuk olarak katılacak.

Fotoğraf Haftası'nın açılış etkinliği, EFSAD üyelerinin fotoğraflarından yapılan derlemeyle oluşturulan 'EFSAD Karma Dia' gösterisi. Geniş Açı dergisi ve İstanbul Fotoğraf Merkezi'nin ortaklaşa 'Genç Soluklar II' adlı proje ve sergiden yola çıkarak düzenledikleri 'Türkiye'de Fotoğrafın Geleceği', etkinliğin ilk paneli. Türkiye'de fotoğrafın izlediği yol, fotoğrafın geleceği ve genç fotoğrafçıların çalışmalarının tartışılacağı bu panelde, Geniş Açı'dan Refik Akyüz ve Serdar Darendeliler ile İstanbul Fotoğraf Merkezi'nden Mehmet Kısmet ve Nevzat Çakır izlenimlerini aktaracaklar.

Abdurrahman Antakyalı (AA), Merih Akoğul, Kerim Bora, Murad Sezer (AP) ve Burak Kara (Vatan) ise 'Başkalarının Acısını Fotoğraflamak' paneli ile deneyimlerini paylaşacak. Özellikle belgesel ve basın fotoğrafçılığıyla ilgilenen kişilerin ilgi duyacağı panel, Susan Sontag'ın ölmeden önce yazdığı son kitap olan Başkalarının Acısına Bakmak'tan esinlenilerek savaş, deprem, bulaşıcı hastalıklar gibi afetlerde acı çeken insanları karelerine alan fotoğrafçıların, o sahneler karşısındaki duygularını, düşüncelerini içerecek.

Eskişehir Fotoğraf Haftası'nda ayrıca Nevzat Çakır'ın 'Göz Göze', Oktay Çolak'ın 'Dünyanın Yüzleri', Erdal Yazıcı'nın 'Arka Yüz', Tahsin Aydoğmuş'un 'Ve Kadın', Kerim Bora'nın 'Güneşin Üç Yüzü', Cemil Ağacıkoğlu'nun 'I am Ivan', Merih Akoğul'un 'Bir Şehri Fotoğraflamak Geçen Yaz Viyana'da', Nadir Ede'nin 'İğne Deliğinden İstanbul / İstanbul Solarizasyonları', Gülnur Sözmen'in 'Ateşin Kanı', Faruk Akbaş'ın '...Umut ile, Sevda ile, Düş ile...' ve Emre İkizler'in 'Aqua' adlı eserlerinin yer alacağı 11 gösteri/söyleşi de var.

Eskişehir'in değişen yüzü
Geniş Açı dergisi ve İstanbul Fotoğraf Merkezi tarafından gerçekleşen 'Genç Soluklar II'de de, Neslihan Bakitkal 'Gizli Özne: Işık', Umut Boyunsuz 'Bir Başka Coğrafyaya Yakın Olmak - Suriye', Belgin Çöleri 'Dikey Kentin Derinleri', Sinem Dişli 'Kaygı - Kaygısızlık', Nazım Serhat Fırat 'İnceltilmiş Şiddet Görünümleri', Engin Gerçek 'İki Arada Bir Derede', Gökhan Gezik 'Spassibo', Filiz Güngör 'Söyleyecek Yeni Bir Sözüm Yok', Sebla Selin Ok 'Being Star', Melisa Önel, Alp Öz 'Gemi', Cenk Pekcanattı 'Caferiler', Mustafa Bilge Satkın 'Çöplükte Yaşam', Ali Taptık 'Lunapark', Serkan Taycan '?Genç;Ben?', Handegül Toker 'Gölgelerin Dili', Emre Uzer 'Tünel', Gözde Yenipazarlı 'Proje 1998015001 - 1998015014' eserleri ile yer alacak.

Fotoğrafevi KoçAllianz Galerisi yöneticisi Hasan Şenyüksel'in küratörlüğünde derlenen, Fotoğrafevi Koleksiyonu niteliği taşıyan 'Fotoğrafla Yaşayalar' sergisinde, Ara Güler, Kerim Bora, Sabit Kalfagil ve Merih Akoğul, Türkiye fotoğrafının hem geçmişini, hem de bugününü yansıtıyor.

Haftanın son sergisi EFSAD üyeleri tarafından hazırlanan 'Eskişehir'in Değişen Yüzü', son birkaç yılda Eskişehir'de yaşanan modernleşme çalışmalarının yarattığı değişiklikleri göstermeyi amaçlıyor.

ANFO'nun beşinci yılı EFSAD'ın onuncu yılı nedeniyle Eskişehir halkını fotoğrafla bütünleştirmeyi amaçlayan Eskişehir Fotoğraf Haftası, her yaştan ve meslekten fotoğrafseveri fotoğrafın ruhuyla canlandırmayı amaçlıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/fotografla-dolu-bir-hafta_24370.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!