Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Harmandalı’nı Kurtarın

Yerel Gündem 21 Kent Konseyi / İzmir'in sorunları

Evrensel Gazetesi
1

Toplantılar

Harmandalı’nı Kurtarın
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 21 Aralık 2006
BİTİŞ TARİHİ: 21 Aralık 2006
+ Ajandama Ekle

erel Gündem 21 Kent Konseyi İzmir’in katı atık sorununu tartıştı. Yıllardır ‘İzmir’in çöplüğü’ olarak adlandırılan, halkın yaptığı bütün eylemlere rağmen hiçbir çözüm üretilmeyen Harmandalı Çöplüğü toplantının ana gündem maddesini oluştururdu. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kararları ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinin Bakanlık Müsteşarı’nın İzmir’de bulunması nedeniyle toplantıya katılmaması da tepki topladı.

Harmandalı halkının da katılarak seslerini duyurmaya çalıştığı toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık işletme Şube Müdürlüğü adına toplantıda sunum yapan Sibel Çoban’ın Harmandalı Çöp Depolama Alanı’nın kapasitesinin artırılacağı kararının alındığını söylemesi tepkilere neden oldu.

Halkı zehirliyor
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Faruk İşgenç, ülkemizin yıllık 2.5 milyon ton olan tehlikeli atık üretiminin 135 bin tonunun bertaraf edilebildiğini geri kalan kısmının dere yatakları, ormanlar, denizler ve değişik alanlara atıldığını söyledi.

Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alime Mitap konuşmasında, Harmandalı halkının karşı karşıya bulunduğu tehlikelere dikkat çekti. Çöp dağlarının hemen yanında toplu konut alanlarının bulunduğunu ifade eden Mitap, soruna acil çözüm üretilmesini istedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Ahmet Soysal ise mutlaka geri dönüşümün planlanması ve kaynağında yapılması gerektiğini söyledi.
E.Ü. Çevre Merkezi Müdürü Ümit Erdem, kapasitenin artırılması planları yapan belediye yönetimine de tepki gösterdi. “Artık Harmandalı’dan vazgeçin. Burada yaşayan halkı kimse düşünmüyor mu?” diye soran Erdem, ömrünü tamamlamış alanların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. EGEÇEP Sözcüsü Avukat Arif Ali Cangı, yeni Ümraniye patlamaları yaşanmadan bu yöntemden vazgeçilmesini istedi.

Toplantıya katılan Harmandalı halkı ise artık kokudan ve pislikten yaşayamaz duruma geldiklerini söylediler. Büyükşehir Belediyesi’nin konuya çözüm bulmasını istediler.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/harmandalini-kurtarin_50438.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • harmandalı gıbı bı yerde oturmak gercekten bır ıskence oradakı halkın ne zorluk yasadıgını anlamaları ıcın yetkılılerın orda yasamaları gerekır en cok da bu harmandalı coplugu konusu pesın sıra ulasım sorunu ınsanların arasına katılsınlar sıkıntıyı o zaman gorurler oylar toplanacagı zaman verılen vaatleri unutmasınlar YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!