Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Müzesi Müzecilik Konferansları Dizisi-4

Tarih Vakfı İstanbul Müzesi Proje Grubu'nun düzenlediği Müzecilik Konferansları Dizisi'nin dördüncüsü, Avrupa'nın önde gelen müzecilik uzmanlarından L

yapi.com.tr

Toplantılar

İstanbul Müzesi Müzecilik Konferansları Dizisi-4
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Aralık 2004 17:30
BİTİŞ TARİHİ: 16 Aralık 2004
+ Ajandama Ekle

arih Vakfı İstanbul Müzesi Proje Grubu'nun düzenlediği Müzecilik Konferansları Dizisi'nin dördüncüsü, Avrupa'nın önde gelen müzecilik uzmanlarından Londra Müzesi Grubu direktörü Prof. Jack Lohman'ın yapacağı "Bir Kent Müzesi Vizyonu ve Uygulaması: Londra Müzesi" konulu konuşma ile gerçekleşiyor..

Norveç'te Bergen Sanat Okulu'nda Müze Tasarım ve İletişim Bölümü'nde ders veren Jack Lohman, Desmond Tutu Barış Vakfı'nın ve De Beers Müzesi'nin Danışma Kurulları'nda yer almaktadır. Ayrıca, Londra Müzesi Grubu'nu oluşturan Museum of London ve Museum in Docklands'in genel direktörü olarak 2002'den beri görev yapmaktadır.

Jack Lohman Londra Müzesi görevinden önce, yedi yıl boyunca Güney Afrika'daki onbeş müzeyi kapsayan Cape Town İziko Müzeler Birliği'nin başkanlığını yapmış, ulusal müzecilik sektörünün dönüşümünde ve yeni bir müze kurumunun yaratılmasında öncülük etmiştir. Bunun yanısıra, ödüller kazanmış önde gelen bir film ve görsel-işitsel produksiyon şirketi olan TVC'nin ve Londra, Singapur ve Hong Kong kökenli bir çok disiplinli tasarım danışmanlık şirketi olan MET Studio'nun direktörlüğünü yapmıştır. Ayrıca, 1985-1994 yılları arasında English Heritage'da (İngiliz Kültür Mirası Konseyi) ulusal ve uluslararası alanda müzeler kurma ve sergiler tasarlama görevlerini üstlenmiştir.

16 Aralık 2004 tarihinde gerçekleşecek konferans İstanbul British Council'in değerli katkıları ile gerçekleştirilmektedir. Konferans dili İngilizce'dir.

Tarih: 16 Aralık 2004 Perşembe
Saat: 17.30
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi
Sermer Çifter Salonu
İstiklal Caddesi 285 Beyoğlu / İSTANBUL
İletişim: İstanbul Müzesi Proje Grubu
212 233 21 61 dahili: 60

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/istanbul-muzesi-muzecilik-konferanslari-dizisi-4_21771.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!