Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

"MİMARİLER" Fotoğraf Sergisi YEM'de

Doç.Dr.Özer KANBUROĞLU'nun "MİMARİLER" adlı fotoğraf sergisi Yapı Endüstri Merkezi Sergi Holü'nde açıldı. Sanatçının kişisel fotoğr

yapi.com.tr/ Deniz TÜRKERİ

Sergiler

"MİMARİLER" Fotoğraf Sergisi YEM'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 20 Aralık 2004
BİTİŞ TARİHİ: 22 Ocak 2005
+ Ajandama Ekle

br/> Doç.Dr.Özer KANBUROĞLU'nun "MİMARİLER" adlı fotoğraf sergisi Yapı Endüstri Merkezi Sergi Holü'nde açıldı.

Sanatçının kişisel fotoğraf sergisinde, mimarideki farklı üsluplarla bu üsluplara ait soyut detay fotoğrafları görülebilir.

























Mimariyi bir kabuk olarak nitelendiren Kanburoğlu, bu sergisiyle mimari yapılara farklı bir bakış açısı getiriyor. Fotoğrafçı, "Önceleri usta çırak ilişkisiyle başlayan ve yüzyıllar boyunca da böyle devam eden mimarlık eğitimi, uygarlığın gelişimine paralellik göstererek büyük değişimlere uğradı. Günümüzde artık akademide eğitim almış uzmanlar tarafından yürütülen mimarlık mesleği, daha rasyonel daha kullanıma uygun yapıların yapılmasına olanak sağladı. Bu süreçte gelişen uslüpler, uzun vadede mimari akımların da ortaya çıkmasını sağladı. Sergi, çoğunlukla klasik, modern ve post modern yapıların mimari çekimlerinden oluşmaktadır. Bu serginin amacı sadece bir serginin bellekte uzun süre kalması değil, aynı zamanda doğru mimari fotoğraflarla bu mesleğe katkıda bulunmaktır" diyor.

























20 Aralık 2004 Pazartesi günü Yapı Endüstri Merkezi Sergi Holü'nde açılan olan sergi, 22 Ocak akşamına kadar gezilebilecek.



Özen Kanburoğlu Hakkında

4.kişisel fotoğraf sergisini açan Kanburoğlu, 1964 yılında İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini 1994'de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nde, Yüksek Lisansını 1998'de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Ana Sanat Dalı'nda, Doktorasını ise, 2002'de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Çeşitli dergilerde Yazı İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdür Yardımcılığı ve Editörlük yaptı. "İzlenimler", "Detaylar" ve "Sepetçiler" adlı sergilerini çeşitli etkinliklerde sergiledi. Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda 120'ye yakın ödül kazandı. 50'yi aşkın makalesi çeşitli dergilerde yayımlandı. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok konferans verdi. Birçok bildirisi ulusal ve uluslararası sempozyuma kabul edildi. 2001'de FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından uluslararası yarışmalardaki başarılarından dolayı AFIAP (Artist of FIAP) unvanı ile onurlandırıldı. 2003'de İspanya Fotoğraf Konfederasyonu tarafından desteklenen "Photographers Of The End Of Millenium" adlı projede yer alan 6 Türk fotoğrafçısından biri olarak seçildi. 2002'de "Yardımcı Doçent", 2004'de "Doçent" oldu. "Temel Fotoğraf Bilgisi", "Fotoğrafta Çekim Teknikleri", "Basında Haber Fotoğrafı Kullanımı", adlı kitapları da bulunan KANBUROĞLU, halen Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekan Yardımcısı", "Fotoğraf ve Grafik Sanatları Bölüm Başkanlığı" görevlerini sürdürmektedir.


Ayrıca sanatçı ile diğer bilgilere www.ozerkanburoglu.com sitesinden ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimariler-fotograf-sergisi-yemde_21946.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!