Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Müzik Olarak Kent" Atölyesi Gerçekleşti

Ertuğrul Morçöl, Murat Soygeniş, Murat Tabanlıoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı “Müzik Olarak Kent” atölyesi 14 Nisan Perşembe Babylon’da gerçekleşti.

yapi.com.tr/Deniz TÜRKERİ

Diğer

"Müzik Olarak Kent" Atölyesi Gerçekleşti
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 20 Nisan 2005
BİTİŞ TARİHİ: 20 Nisan 2005
+ Ajandama Ekle

br/>
















Ertuğrul Morçöl, Murat Soygeniş, Murat Tabanlıoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı “Müzik Olarak Kent” atölyesi 14 Nisan Perşembe Babylon’da gerçekleşti.

Doğa-sessizlik-güzellik ve kent yaşantısı-çılgınca koşuşturma-teknoloji kavramları üzerine düşünmek ve tartışmak için Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi Bilgi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve çeşitli liselerden gelen gençler, atölye çalışmasının başında müziklerini Philip Glass’ın hazırladığı “çılgın yaşam” anlamını taşıyan Koyaanisqatsi filmini izlediler. Çeşitli doğa görüntülerinden kalabalık şehir yaşamına kadar içinde yıkım, tüketim, deniz, su, rüzgar, insan görüntülerine yer veren filmin ardından moderatörler eşliğinde müzik ve kent tartışıldı. 80’lere ait film, öğrenciler arasında çeşitli görüş ayrılıklarına da sebep oldu.

Filmden kareler:












Film gösterimi ve tartışmaların sonucunda “müzik ve kent”e ilişkin çeşitli eskiz çalışmaları yapıldı. Eskiz çalışmaları sırasında katılımcılara su, çan, insan, uçak, hayvan sesi gibi doğa ve kentten çeşitli sesler de dinletildi. Tüm bu düşünceler ile birlikte oldukça kısa bir zamanda yapılan eskizlerden çıkan sonuçlar oldukça farklı ve yaratıcı oldu.

Babylon’da bu yıl ikincisi gerçekleşen “Müzik Olarak Kent” atölyesinde yapılan eskiz çalışmaları önümüzdeki günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sergilenecek.

Eskizlerden Örnekler:

   Ahmet Cıngır                         Deniz Türkeri 



   Gamze Gökalp                        Tuba İmik  



Atölye Katılımcıları Şöyle:

Ozan Acar, Senem Akçay, Selen Akıner, Buşra Al, Tunahan Alper, Yosi Amon, Yıldız Aslandoğan, Turgay Atalı, Gökhan Avcı, Özge Aydemir, Büşra Barutçu, Karel Bensusan, Ali Cengiz, Ahmet Cıngır, Sanem Coşan, Rüstem Çakmaklı, Melih Çapur, Güven Çimenoğlu, Zeynep Çınar, Ece Demir, Özgen Demirbağ, Burcu Demirbaş, Ayça Deniz, Banu Doralp, Ceki Duşi, Merve Elveren, Serra Er, Erhan Ergül, Gizem Esmer, Roustem Fatkoulline, Veysel Gençdal, Gamze Gökalp, İlknur Gülbiter, Derya Güler, Osman Gülseven, Ebru Güven, Tuba İmik, Alper İnci, Mustafa İnci, Tolga İpek, Nihan Karaman, Seda Kayım, Niyazi Külahlı, Hande Onursal, Nurbanu Özbek, Veysel Özbey, Yasemin Özçanak, Sinem Öztürk, Tuğba Öztürk, Tahsin Selçuk, Mehmet Sönmez, Gülşen Şahin, Murat Şahin, Şeyda Şen, Sibel Şenyücel, Fatih Şevban, Elif Tanır, Nazlı Tınastepe, Natali Tombak, Banu Tülü, Deniz Türkeri, Erhan Vural, Çağdaş Yapıcılar, Kültigin Yarbaş, Derya Yazman



http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/muzik-olarak-kent-atolyesi-gerceklesti_25693.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!