Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Özgün Bir Yaşam Çevresi: “Doğu Karadeniz’de Kırsal Mimari”

Milli Reasürans Sanat Galerisi tarafından hazırlanan “Doğu Karadeniz’de Kırsal Mimari” adlı sergi, 27 Haziran-1 Ağustos 2005 tarihleri arasında görülebilir. Prof. Dr. Afife Batur’un bilimsel sorumluluğu ve Ali Konyalı’nın fotoğrafları ile yayına hazırlanan bir kitabın eşlik ettiği sergide, Süha Arın’ın “Sisler Kovulunca; Eski Evler Eski Ustalar,

yapi.com.tr

Sergiler

Özgün Bir Yaşam Çevresi: “Doğu Karadeniz’de Kırsal Mimari”
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 27 Haziran 2005
BİTİŞ TARİHİ: 1 Ağustos 2005
+ Ajandama Ekle

br/> Milli Reasürans Sanat Galerisi tarafından hazırlanan “Doğu Karadeniz’de Kırsal Mimari” adlı sergi, 27 Haziran-1 Ağustos 2005 tarihleri arasında görülebilir. Sergiye, Prof. Dr. Afife Batur’un bilimsel sorumluluğu ve Ali Konyalı’nın fotoğrafları ile yayına hazırlanan kitap eşlik ediyor.

Sergi süresince Süha Arın’ın çektiği “Sisler Kovulunca; Eski Evler Eski Ustalar, Doğu Karadeniz” adlı belgesel izlenebiliyor. Belgeselde Doğu Karadeniz’deki yaşam, yerel mimari malzeme ve teknikleri, ustalarla konuşmalar yer alıyor.

Proje, Milli Reasürans Sanat Galerisi yönetmeni Amelie Edgü’nün yönetiminde Ayşe Gür’ün asistanlığında ve Prof. Dr. Afife Batur’un bilimsel sorumluluğunda daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şengül Öymen Gür, Dr. Reşat Sümerkan’ın ve Dr. Meryem Fındıkgil Doğuoğlu’nun katılımıyla güçlendirilmiştir. Bu araştırma ekibinde fotografik belgeleme çalışması ile Ali Konyalı, başından itibaren yer almış ve sanatsal düzeyi de olan bir görsel birikim oluşturulmuştur.

Afife Batur proje için “Trabzon’dan başlayarak Doğu sınırına kadar uzanan sahil şeridinin Karadeniz Bölgesi’nin en az bozulmuş, özgün kırsal mimarlık örneklerini barındırması” nedeniyle bu yörenin seçildiğini, denize dik inen dağlar ve vadilerden oluşan benzersiz bir topoğrafyanın, zengin bir bitki örtüsü ve ormanın içinde oluşmuş kırsal yerleşmelerin gerçekten kendine özgü bir model olarak incelenebileceğini, bu özgünlüğün kamuoyuna yansıtılmasını, bilim ve kültür çevrelerince de bilinmesini sağlayacak çalışmaların kültürel sorumluluk gereği olduğunu belirtiyor.

Sergi 1 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Kaçırılmaması gereken bir sergi.


http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ozgun-bir-yasam-cevresi-dogu-karadenizde-kirsal-mimari_30252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!