Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

Ressam Odabaş’ın Sergisi A Sanat’ta

Ressam Çağatay Odabaş’ın kişisel resim sergisi, 18 Mayıs Salı günü, ‘A Sanat - Nişantaşı Kültür Merkezi’nde açıldı. Sanatçı aynı gün Özkan E

NTV-MSNBC

Sergiler

Ressam Odabaş’ın Sergisi A Sanat’ta
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 18 Mayıs 2004
BİTİŞ TARİHİ: 5 Haziran 2004
+ Ajandama Ekle

b>Ressam Çağatay Odabaş’ın kişisel resim sergisi, 18 Mayıs Salı günü, ‘A Sanat - Nişantaşı Kültür Merkezi’nde açıldı.

Sanatçı aynı gün Özkan Eroğlu’nun metni ile yayımlanan kitabını da imzaladı. Çağatay Odabaş’ın kişisel resim sergisi 5 Haziran’a kadar gezilebilir.

“Yapılmamışı, görülmemişi yapmak, estetik ama dinamik ve şaşırtıcı yeni görüntü kalıpları yaratmak ve dolu, güçlü kompozisyon içinde göstermek, çağdaş sanatçının hedefidir.”

SANATÇININ ÖZGEÇMİŞİ:
1980 İstanbul doğumlu ressamımız 1995 - 1998 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Serigrafi Bölümünde Serigrafi, Gravür, Linol Baskı, Grafik, Fotoğraf ve boya kimyası eğitimi aldıktan sonra dört yıllık bir eğitimin ardından 2002 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü Prof.Dr. Erol Eti atölyesinden mezun oldu, ayrıca Prof. Dr. Mustafa Pilevneli, Prof. Dr. Mehmet Özer gibi Türk sanatının önemli ressamlarından eğitim aldı. 1999 yılından itibaren Karma sergilere katılan ve Kişisel sergileri açılan sanatçının bir çok özel koleksiyonda eserleri yer almaktadır. Ayrıca Balıkesir Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi’nde bir yapıtı bulunmaktadır. Çağatay Odabaş İstanbul’da yaşıyor ve çalışmalarını özel stüdyosunda sürdürüyor.

Sürekli devinen ve bundan ötürü de sürekli değişim (iç değişim) içinde olan doğa “sonsuz biçimlerde” belirir. Çağatay’ın resimlerinde böyle bir arayış ve saptayışın olduğunu görüyorum. Her kompozisyon kendi içinde belirli uzamları işgal eden doluluklarla karşılaşır ve bu doluluklar, adeta akmaya başlayan bir sıvı gibi git gide mesafeleri kat ederek kendine bir yol çizer. Belki de bu dolu-boş ilişkisi, yeryüzü ile gökyüzünün buluşmasına benzetilebilir. Bu buluşmada aradaki uzam neredeyse sıfırlanmıştır. Bir birleşme söz konusudur yer ile gök açısından. O andan itibaren göğün ve yerin tarih karşısında temsil ettikleri de değişime uğramış, varlık değerini ve nedenini yitirmiştir. Yer us yanlısı, gök daha us üstü davranışlar sergiler. Çağatay’ın resimlerindeki dolu ve boş alanlara bu gözle bakmakta yarar var. Bir Goyen veya Ruisdael manzarasında da yer ile göğün iki ayrı tabaka olarak birleştiğine tanık olursunuz. Aslında bu, iki ayrı yapının birleşmesinden başka bir şey değildir. 17. yüzyıl Hollanda’sındaki böylesi bir gelişme, somut resmin kendi hareketliliğinin vardığı noktalardan biri olmasının ötesinde, somutun, soyuttan hiç de farklı bir şey olmadığını gösteren bir gerçeğe işaret eder. [Özkan Eroğlu]

A Sanat, hergün saat 09.00-19.00, Pazar günleri 13.00-18.00 saatleri arasında açık.


A SANAT NİŞANTAŞI KÜLTÜR MERKEZİ
Adres: Valikonağı Cad. No: 85 Nişantaşı İstanbul
Tel: 234 73 74
Fax: 234 73 72
E-mail: contact@asanat.com.tr
web: www.asanat.com.tr



http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ressam-odabasin-sergisi-a-sanatta_11975.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!