Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

The 2010 Imperative Global Emergency Teach-In

The 2010 Imperative Global Emergency Teach-In / New York Academy of Sciences

yapi.com.tr/Işıl GÖRECİ

Toplantılar




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 20 Şubat 2007
BİTİŞ TARİHİ: 20 Şubat 2007
YER: New York
DÜZENLEYEN: New York Academy of Sciences
+ Ajandama Ekle

img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\haber\51860.jpg" hspace=5 vspace=5>

"İstanbul’un 8 aylık suyu kaldı", "bu yaz son 500 yılın en sıcak yazı olacak" gibi söylemlerin hep bir ağızdan dile getirildiği şu günlerde, dünyada da küresel ısınma konusunda kitleleri uyarmak ve durumun aciliyetini belletmek için çeşitli organizasyonlar düzenleniyor.

Küresel ısınmanın başlıca gösterenlerinden deniz seviyesinin yükselmesinin sonucunda, milyonlarca insanın yaşadığı yerleşimlerin, tarım alanlarının sular altında kalması ve tatlı su kaynaklarının tuzlanması söz konusu. Dünyanın; açlık, susuzluk ve su baskınları nedeniyle, göç etmek zorunda kalacak “iklim mültecileri”yle tanışacağı; bunun dışında iklim değişikliklerine uyum gösteremeyen türlerin yok olması da – bir bilimsel çalışmaya göre 2050 yılına kadar bir milyon türün yokolacağı söyleniyor - şimdiden bahsedilen konular arasında.

20 Şubat’ta New York’ta gerçekleşecek “The 2010 Imperative Global Emergency Teach-In” kongresi de, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri konusunda, özellikle mimari ve tasarım meslekleri üzerinden neler yapılabileceğiyle ilgili, geniş kapsamlı bir organizasyon olacak. Web üzerinden canlı bağlantıyla aktarılacak konferansa 500 bin öğrencinin yanısıra Kuzey ve Güney Amerika’dan üniversiteler, mimari, şehir planlama ve tasarım dünyasının profesyonellerinin de katılması bekleniyor.

Küresel ısınmaya ve doğal kaynakların hızla tükendiğine dikkat çekebilmek için düzenlenen toplantıda, ekolojik bilincin tasarım eğitiminin temel prensibi olarak benimsenmesi gerekliliğine dikkat çekilecek.

Meslekleri tehdit eden gelecekteki değişimlerle başa çıkabilmek için akademik camiada büyük çaplı bir dönüşüme gidilmesi gerekiyor. 2010 Imperative Kongresi de konuyu sürdürülebilir tasarım stratejileri, yenilenebilir enerji üretimi gibi başlıklardan ele alarak akademik camiayı görev başına çağırıyor.

Fosil yakıta olan ihtiyacı azaltmaya ve hatta ortadan kaldırmaya yönelik yapılması istenen tasarım ve tasarım eğitiminde ekolojik okuryazarlığı tanımlamak için düzenlenen 2010 Imperative Kongresi’ne tüm tasarım okulları, profesyonel tasarım firmaları ve planlama ofisleri gibi devlet kurumları katılacak.

Dr. James Hansen (NASA GISS), Edward Mazria (AIA), Chris Luebkeman (Arup) ve Susan Szenasy (Metropolis Dergisi) 'nin konuşmacı olarak katılacağı The 2010 Imperative Global Emergency Teach-In resmi web sitesi için tıklayınız

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/the-2010-imperative-global-emergency-teach-in_51860.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!