Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ "2011 Konut Kurultayı"

TOKİ, ülkemizin en önemli konularının başında gelen kentsel dönüşümü dünyanın dört bir yanından uzman ve akademisyenleri bir araya getirerek masaya yatırıyor. Kentsel dönüşüm ve konutta yeni yaklaşımlar kamuoyunun gündemine taşınıyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

TOKİ "2011 Konut Kurultayı"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 4 Mart 2011 09:00
BİTİŞ TARİHİ: 5 Mart 2011 18:30
YER: İstanbul Kongre Merkezi, Harbiye, İstanbul
DÜZENLEYEN: TOKİ
+ Ajandama Ekle

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerini yürüten TOKİ, 2011’e hedef büyüterek giriyor. Bugüne kadar kaçak yapılaşmayla mücadele çerçevesinde sosyal konut üretiminde 81 ilde 500 bin projeyi tamamlayan TOKİ, 2023 yılına kadar gecekondu dönüşümü ve yoksullar için konut kapsamında dünya standartlarında 500 bin konut daha üretecek. Bölge ülkelerine bu anlamda liderlik etme misyonunu da taşıyan Türkiye’nin kentsel dönüşümdeki yol haritasının çizilmesi, geleceğin şehirlerinin yaratılması, plansız yapılaşmanın yarattığı adaletsizliğin giderilmesi, sosyal dengesizlikler ve ekonomik israfın önüne geçilmesi için arayışlarını sürdüren TOKİ, 2011 Konut Kurultayı’nda dünyanın önde gelen otoriteleri ile tüm bu sorunları masaya yatırmaya hazırlanıyor. Kurultaya destek verenler arasında Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) de bulunuyor.

Çağdaş kentleşme anlayışıyla gelişen, ekonomik ve sosyal açıdan modern, doğal afetlere hazır bir Türkiye hedefiyle kurgulanan 2011 Konut Kurultayı’nda, kentsel dönüşümün tüm aktörleri biraraya geliyor. Mimarlık, mühendislik, kültür, yerel yönetim, sanat, şehircilik, inşaat, çevre, eko sistem, jeoloji gibi farklı ama birbirini tamamlayan disiplinleri temsil eden dünya çapında uzmanlar; bilgilerini, görüşlerini ve yorumlarını bu Kurultay’da paylaşacak.
 
Deprem kuşağında yer alan Türkiye’nin kentsel dönüşüm süreci, doğal ve tarihi dokuların korunması ve marka şehirlerin yaratılması, doğal ve cevre kaynakları açısından sürdürülebilirlik, kentsel yoksulluğun, altyapı ve ulaşım maliyetlerinin azaltılması, konut finansman modelleri, kentsel standartların ve iş potansiyelinin artırılması, ekonominin canlandırılması, deprem riskinin azaltılması gibi pek çok konu başlığının ayrı ayrı oturumlarda ele alınacağı Kurultay’da, İngiltere, ABD, Meksika, Güney Kore, Japonya gibi ülkelerin başarılı örnekleri de tartışılacak.

Türkiye’de doğal afetlerin, özellikle depremin tehdit etmediği, insanların endişesiz bir yaşam sürdürecekleri, eko sisteme uygun ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayan, geleceğin dünyasını kucaklayan konutlara nasıl ulaşılacağı da Kurultay’ın önemli bir gündem maddesi olacak.

2 gün sürecek kurultayda açılış konuşmaları dışında toplam 11 oturum yapılacak. 11 oturumda, 19 yabancı konuşmacı ile 51 Türk konuşmacı sunum gerçekleştirecek. Uzman konukların bilgi, görüş ve yorumları ortak bir havuzda toplanacak. Kurultay sonrasında TOKİ’nin ve Türkiye’nin konut politikalarının zenginleştirilmesi, ortak bir hafıza oluşturulması ve sonuçların Dönüşüm Acil Eylem Planı haline getirilmesi hedefleniyor.

Kurultaya katılacak uzmanlardan bazıları

Columbia Üniversitesi’nin dünyaca ünlü sosyologu, “global şehir” kavramının yaratıcısı Saskia Sassen
Sidney Rasekh, Urban Gren Global Kurucusu, Kentsel Gelişme Uzmanı
Dr. Lee Sang Leem-Kore Mimarlar Odası Başkanı
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Planlama Uzmanı Tolga Yakar
Urban Logic CEO’su Bruce Cahan
Affordable Housing Institute Kurucusu David Smith,
UNDP, Çevre ve Sürdürülebilir Gelişim Program Direktörü Dr. Katalin Zaim
IFC Global Konut Finansman Müdürü Douglas Grayson
Maria Paloma Silva De Anzorena, Sociedad Hipotecaria Federal “SHF”,  Meksika
Bil Dunster ZEDFactory
Tokyo Valisi Shintaro Ishihara
ISOCARP Başkanı Ismael Fernandez Mejia
James Koh Cher Siang

Kurultay programı için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/toki-2011-konut-kurultayi_86050.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!