Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

ULİSfotofest'in Türkiye Yolculuğu Başladı

ULİSfotofest “Gezici Fotoğraf Sergisi" / İstanbul Saydam Gösterileri ve Fotoğraf Derneği’nin (İFD) ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)

yapi.com.tr

Sergiler

ULİSfotofest'in Türkiye Yolculuğu Başladı Kiki Petratou / ‘’Personae”
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Mayıs 2007
BİTİŞ TARİHİ: 1 Temmuz 2007
YER: Yapı-Endüstri Merkezi Sergi Holü, Harbiye, İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Saydam Gösterileri ve Fotoğraf Derneği ve Yapı-Endüstri Merkezi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 219 39 39 F: (212) 225 66 23 E: etkinlikler@yem.net W: www.ulisfotofest.org
+ Ajandama Ekle

b>İstanbul Saydam Gösterileri ve Fotoğraf Derneği’nin (İFD) girişimiyle, Hollanda’dan Nooderlicht Fotoğraf Vakfı ve Yunanistan’dan Selanik Fotoğraf Müzesi’nin partner kurum olarak katıldıkları, Fotoğraf Vakfı’nın ise desteklediği uluslararası gezici bir fotoğraf festivali olan ULİSfotofest, Yapı-Endüstri Merkezi Sergi Holü’nde sanatseverler ile buluşuyor.

Kiki Petratou’un ‘’Personae” ve Arzu Gündüz’ün ‘’Kent’’ isimli çalışmasıyla katıldıkları ULİSfotofest’in bu yılki ana teması Kent-Kentlileşme ve gündem teması ise “Su” olarak belirlendi. ULİSfotofest gezici fotoğraf sergisi İstanbul’dan sonra Temmuz ayında Diyarbakır’a, Eylül-Ekim aylarında Selanik’e ve son olarak Kasım-Aralık aylarında Gröningen’de sergilenip son bulacak.

Sergiye kent bölümü kapsamında katılan fotoğraf sanatçısı Arzu Gündüz, sergiyi, ‘’Kenti dekonstrüksiyon kavramı çerçevesinde, mimari bağlamda ele alıyorum. Eksik ve çarpık kurulmuş mimari - insan ilişkisi ana temam. Soyutlamalarla göstermeye çalıştığım, durmaksızın kendimi tüketip, bulduklarıyla yeniden kurmaya çalışan organik yapı. Proje parçalara ayrılıyor. Fakat bu parçalar kendi içinde aşırı farklılıklar göstermediğinden her birinden örnek kareler seçerek bir bütün halinde sundum’’ diyerek anlatıyor. Sergiye katılan diğer fotoğraf sanatçı Kiki Petratou ise çaılşmalarını “Son zamanlarda farklı kültürlerden gelen ve farklı geçmişleri olan insanların fotoğraflarını yarı belgesel bir halde çekmeye merak sardım. Her bir insanı kendi hikayesi, geçmişi, hayalleri ve istekleri olan birer birey olarak görüyorum. Fotoğraflarımda günlük gerçeklikler arasında gözden kaçan anları yakalamak ve fotoğrafı çekilen kişinin “mitik” profilinden birşeyler açığa çıkarmak istiyorum” diyerek dile getiriyor.

ULİSfotoFEST Nedir?


ULİSfotoFEST, görsel iletişimin önemli bir parçası olan fotoğrafın, geleneksel ve güncel tüm sunum olanaklarından yararlanan, yüzünü batıya ve kuzeye olduğu kadar doğuya ve güneye çevirmeyi önemli bulan bir festivaldir. ULİS, yenilikçi fotoğrafik üretimi desteklemektedir. Yaygın bir coğrafyada, farklı ülke ve kentlerde fotoğrafik ve düşünsel paylaşıma kapılarını açmayı kendine ilke edinmiştir.

ULİSfotoFEST, toplumlar ve kültürler arasındaki iletişimin sağlanması, güçlendirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması yönünde sosyal, kültürel ve sanatsal disiplinlerarası ilişkileri kurmayı ve geliştirmeyi hedeflemektedir.

ULİSfotoFEST, fotoğrafik sunum yöntemlerinin tümünü kent insanlarının kolaylıkla ulaşabildikleri merkez bolgeler dışına da taşımayı önceliklerinin başında tutar. Bu bakışla, kültürel atmosferi güçlü kent merkezlerinin dışındaki açık alan ve salonları kullanım alanına alır, olanaklar çerçevesinde kente yayılarak tamamını bir festival alanı olarak düzenlemeyi hedefler. Benzer biçimde kültürel etkinlikleri merkez kentler kadar güçlü olmayan kentlere ulaşarak, bir yandan dolaşıma soktuğu sunumların paylaşılmasını sağlar, bir yandan da yerelden doğan yeni çalışmaları festivalin genel yapısına katmaya özen gösterir.

ULİSfotoFEST, düzenleyici kurumların, kurumlarin içindeki bireylerin ve danişmanlarinin ortaklaşabileceği bir hayat görüşünden yola çıkarak dünyaya ve olgulara karşı konumunu belirler. İçerdiği farklı fotoğrafik sunumlarin fikri zeminini, yazılı ve sözlü etkinliklerle destekler. Böylelikle sözün ve görüntünün, anlamayi ve anlatmayi güçlendiren, iletişimi zenginleştiren birlikteliğini de açıkça savunmuş olur.

ULİSfotoFEST, Fotoğraf Vakfı ile İstanbul Saydam Gösterileri ve Fotoğraf Derneği (İFD) tarafından, Noorderlicht Fotoğraf Vakfı ve Selanik Fotoğraf Müzesi'nin işbirliğiyle, 2007 yılından itibaren her yıl düzenlenecektir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ulisfotofestin-turkiye-yolculugu-basladi_53688.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!