Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

Utku Dervent Resim Sergisi

İş Sanat Parmakkapı Galerisi'nin Mart ayındaki konuğu ressam Utku Dervent olacak. Geometrik kurgulu soyut çalışmalarıyla tanınan Dervent, bu se

İş Sanat Parmakkapı Galeri

Sergiler

Utku Dervent Resim Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 5 Mart 2004
BİTİŞ TARİHİ: 26 Mart 2004
+ Ajandama Ekle

b>İş Sanat Parmakkapı Galerisi'nin Mart ayındaki konuğu ressam Utku Dervent olacak. Geometrik kurgulu soyut çalışmalarıyla tanınan Dervent, bu sergide son dönem resimlerinden bir kesit sunacak. Sergi 5- 26 Mart 2004 tarihleri arasında izlenebilir.

Dervent'e göre soyut resim duyguya, figüratif resmin olduğundan daha yakın duruyor. Soyut resmin, biçimlerin ilişkisini hikayelerden arındırarak, duyguyu o anın içinde oluşturarak ortaya çıkardığını söyleyen sanatçı, renk ve dokuyu, soyut-geometrik bir anlayışla biçimlendiriyor. Dervent'in çalışmalarında, bütünsel kurgu kaygısı dikkat çekiyor. Dervent, bütünsel yapıya giden süreci "alfabeyi öğrenmekle başlayıp cümle kurmaya doğru ilerlemek" diyerek betimliyor. Sanatçının yapıtlarında izlenen simetrik düzen anlayışında, bir dönem iç mimari ve dekorasyon alanında gerçekleştirdiği çalışmalar ve mimarlık eğitiminin de katkısı söz konusu. Dervent, mimarlık formasyonundan hareketle, soyut resmi geometrik olanaklar çerçevesinde çoğulluktan tekliğe uzanan bir yapı olarak kurguluyor. Bu yapının en önemli göstergesi ise figürden arınarak, saflığa uzanması.

"Çok renklilik ve çok sesliliğe rağmen, bütünselliğini kaybetmeyen bir yapı ortaya çıkarmayı amaçlıyorum" diyen sanatçı, ardından şöyle ekliyor : "Biz göremesek de, dünya üzerindeki her şeyle bir bütün aslında. Bir türlü ona nasıl bakacağımızı bilemiyoruz. Bu bütünlüğü görebilmek bize çok şey kazandıracak. Benim resim yaparak aradığım, bu görüyü kendimde oluşturmaya çalışmak".

"Aslında yaşama bakış açım ne ise toplamda o bakış resmimi de oluşturuyor" diyen sanatçı resim serüvenini "arınarak, ayıklayarak çoğulluktan tekliğe yol almak" düşüncesiyle özetliyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü'ndeki lisans eğitimini 1995'te, Yüksek Lisans'ını ise 1998'de tamamlayan Utku Dervent, aynı kurumda Sanatta Yeterlilik çalışmasını sürdürüyor. Dervent, 1993 yılından bu yana çeşitli karma sergilere katıldı ve kişisel sergiler açtı. Tümüyle resme yönelmeden önce mimari proje, grafikerlik ve konut, show room, mağaza dekorasyonları gibi alanlarda da çalışmalar yapan Dervent'in 29. DYO Resim Yarışması'ndan (1999) Başarı Ödülü bulunuyor.

İŞ SANAT PARMAKKAPI GALERİSİ, Tel: (0212) 244 20 21

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/utku-dervent-resim-sergisi_9517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!