Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

V. Uluslararası-Gazimağusa-Sempozyumu'07: Akdeniz Üçlemesi-II: 'KKK' : Kıyı Yerleşimleri - Kültür - Koruma

V. Uluslararası-Gazimağusa-Sempozyumu'07: Akdeniz Üçlemesi-II: 'KKK' : Kıyı Yerleşimleri - Kültür - Koruma

yapi.com.tr

Toplantılar




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Ekim 2007
BİTİŞ TARİHİ: 10 Ekim 2007
YER: Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs
DÜZENLEYEN: Doğu Akdeniz Üniversitesi
+ Ajandama Ekle

ir Akdeniz kıyı yerleşimi olan Gazimağusa Kenti, uygarlıklardan miras aldığı zenginlikler ve birikimlerin bıraktığı izleri anlatmak üzere sessizliğini, 1998’den başlayarak düzenlenen sempozyumlar zinciri ile bozmuştur. İlk kez uluslararası platform ise Akdeniz ÜçleMesi’nin ilki olan ‘3M: değişiM-dönüşüM- BildiriM’ / “Meditriology: 3M: Momentum, Metamorphosis, Manifesto” ile 2004 yılında gerçekleştirilmiştir. Gazimağusa Belediyesi ve Doğu Akdeniz Ünivesitesi Mimarlık Fakültesi işbirliği ile beşinci kez gerçekleştirilen bu etkinlikler; Akdeniz üçlemesi-2- ‘KKK’ Kıyı yerleşimleri – Kültür – Koruma üçlü teması ile 8-10 ekim 2007 tarihleri arasında devam ettirilerek, bu uluslararası buluşmanın sürekli kılınması öngörülmüştür.

Uluslararası Gazimağusa Sempozyumu’07: Akdeniz üçlemesi-2- KKK: Kıyı yerleşimleri – Kültür – Koruma’nın ana hedefi; kıyı bölgelerinin yapısında barındırdığı doğal, kültürel ve mimari potansiyelllerle; mekansal planlama politikalarının, sosyal ve ekonomik gelişimin desteklendiği, biyolojik çeşitliliğin, peyzajın, kültürel mirasın ve doğanın korunduğu ve sürdürülebildiği, halka serbest ulaşımın sağlandığı planlama ve yönetim önerileri sunmak olarak saptanmıştır. Bir diğeri ise; yerel kimliğin ve sosyal değerlerin, kültürel mirasın ve doğanın korunduğu ve sürdürülebildiği kültürel politika önerileri üretmektir. Akdenize kıyısı olan ülkelerdeki koruma ve gelişim arasındaki dengeye dikkat çekmeyi amaçlayan sempozyum, bu bölgelerin sürdürülebilirliği için ulaşılması hedeflenen ekonomik, sosyal ve kültürel ölçütleri de irdeleyecektir. Hedeflenen tartışma platformu, geniş bir fikir ve deneyim yelpazesi olan yerel yönetimden yetkililerin, akademisyenlerin, uygulamacı tasarımcıların ve yerel halkın, çeşitli teoriler, konseptler, metodlar, alan çalışmaları, projeler, yaratıcı fikir ve yaklaşımlarla fikir alış-verişinde bulunma şansını bulacakları çok disiplinli bir yapıda olması öngörülmektedir. Sempozyuma katılacak olan araştırmacıların çalışmaları bildiri veya posterler aracılığıyla sunulacaktır.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/v-uluslararasi-gazimagusa-sempozyumu07-akdeniz-uclemesi-ii-kkk--kiyi-yerlesimleri---kultur---koruma_50171.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!