Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Yılmaz Zenger "Continuuuuuity"

Yılmaz Zenger "Continuuuuuity"

Sergiler




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Eylül 2007
BİTİŞ TARİHİ: 30 Eylül 2007
YER: Broadway Gallery, New York
DİĞER BİLGİLER: 473 Broadway, 7th Floor New York, NY 10013 (212) 274-8993
+ Ajandama Ekle

img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\etkinlik\56269.jpg" hspace=5 vspace=5>




New York'un önde gelen sanat galerinden Broadway Gallery, ikinci defa Türk mimar, tasarımcı ve heykeltraş Yılmaz Zenger'in kişisel sergisini ağırlıyor.
Zenger'in Alman matematikçiler August Mobius ve Johann Listing'in 1858 yılında keşfettikleri "tek taraflı" ve "tek sınırlı" yüzey ‘Mobius Strip’ teması üzerine kurulu olan son sergisi “Continuuuuuity” adını taşıyor. Matematik ve optik illüzyonun ana konularından biri olan Mobius Strip, Zenger'in zaman ve mekanda; reçine, metal ve akrilik heykellerinde hayat buluyor.


Mimar, ressam, tasarımcı, yönetmen ve heykeltraş olarak Zenger'in malzeme seçiminde, aktif olarak içinde bulunduğu bir çok farklı disiplinin etkilerini görmek mümkün. Zenger'in ingorganik maddelerden üretilen organik renk ve şekillerle oluşturduğu Mobius Strip yorumu, kurguyla gerçeklik arasında, fiziksel görüntüsüyle olduğu kadar çağrıştırdığı bir çok anlamla da belleklerde yer ediyor.

Ayrıntılı bilgi için: www.yilmazzenger.com
www.broadwaygallerynyc.com

Yılmaz Zenger:

Yılmaz Zenger 1958 tarihinde İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını aynı okulda kürsüsünde tamamladı. 1957-59 yılları arasında İstanbul Belediyesi Planlama Müdürlüğünde Kent Plancısı olarak görev yaparken, Menderes’in imar eylemlerine tepkiyle bu gruptan ayrılıp, asistanlık görevine başladı. 1962-63'de üniversite tarafından Londra’ya gönderildi. İngiltere’deki çalışmaları ILFORD’da emisyon araştırmasından BBC’de fotoğraf ve sinema ekipmanı dizaynına kadar yayıldı. Bu tarihten sonra günümüze dek çeşitli üniversite ve kurumlarda dersler vermeye devam etmesine karşın, onu proje ve tasarım alanında çalışmalarıyla tanımaktayız. 1965'de İTÜ Mimarlık Fakültesi Foto Film Merkezi Başkanlığı'na atandı. Çeşitli üniversitelerde endüstri tasarımı ve "Görüntü Dili" üzerine konferanslar verdi. Kanada Hükümeti destekli iki belgesel, UNICEF için taşınabilir aile eğitim ünitesi proje ve uygulaması Parlamenterler için sağlık politikası belgesel senaryosu, Kanada'da uluslararası iletişim toplantısında UNICEF adına konuşma ve animasyon film gösterisi ve yine Kanada hükümetine çizgi film senaryo, yönetim ve üretimini gerçekleştirdi.

1968’de Yapı-Endüstri Merkezi’nin kurucuları arasında yer aldı. Halen yönetim kurulundaki görevini sürdürmektedir. Çeşitli dergilerde çok sayıda makaleleri yayınlanan Yılmaz Zenger'in 300’ü aşkın özgün tasarımı, çeşitli resim heykel, dekoratif obje, mücevher tasarım ve uygulaması, bulunmaktadır. Heykelleri 1999'da New York'da, heykel ve mobilyaları 2000'de Jersey City Art Center'da sergilenmiştir.

Sergilerinden diğer örnekler:
2001 Niagara Aerospace Museum Projesi, 2002 Ohio Wexner Center For the Arts Mobilya Sergilenmesi, 2003 Live in Art Living Art Koleksiyonu tasarım ve uygulaması, 2004 Movenpick Otel İstanbul Anıtı, Taşkışla Plastik Sanatlar Derneği'nde ve Kültür Sarayında 3karma sergi, Beykent Üniversitesi Taksim Galerisi'nde sergi ve konferans. 22Ağustos-27Ağustos 2004 tarihleri arasında Beykent Üniversitesi’nde tasarımla ilgili uluslararası workshop çalışması.

6 Eylül-30 Eylül 2004'de Yapı-Endüstri Merkezi’nde, 60’lardaki Eyüp Sultanı anlatan “Anıları Canlandırmak Anları Renklendirmek” adlı sergisi,
15 Mart- 30 Mart 2005 arası Eskişehir Üniversitesi’nde iki sergi, konferans ve workshop çalışması.
2005 Designweek küratörü.
2006 New York “İstanbul” temalı solo resim sergisi.
2006 New York karma Apple sergisi.
2006 Contemporary Art Istanbul, Broadway galeri ile katılmıştır.
19 Ocak 2007 İspanya’da Apple karma sergisine katılmıştır

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/yilmaz-zenger-continuuuuuity_56269.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!