Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rantın Adı 'Kamu Yararı' Oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova-Manisa arasında doğal güzellikleriyle bilinen Çiçekliköy’de birinci derece SİT alanına, kamu yararını gerekçe göstererek 4 kata kadar yapılaşma izni verdi.

yapi.com.tr
 Rantın Adı 'Kamu Yararı' Oldu!

İzmir-Manisa arasında bulunan ve doğal güzellikleriyle tanınan Çiçekliköy mevkiinde birinci derece SİT alanı bölge, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı. Bakanlık, 4 kata kadar yapılaşma iznini ise “kamu yararı” gerekçesiyle verdi. İzmir-Manisa karayolu üzerindeki Çiçekliköy girişinde yer alan 23 bin 178 metrekarelik alanın “birinci derece doğal SİT alanı” statüsü kaldırıldı, “özel eğitim-öğretim tesis alanı” ilan edilerek yapılaşmanın önü açıldı.  

4 kat imar izni

Çiçekliköy girişindeki mesire alanı ve orman arazisi bitişiğindeki milyonlarca liralık taşınmazda Bakanlık tarafından imar değişikliği yapıldı. Sol Portal'in haberine göre, birinci derece doğal SİT alanı statüsün sahip ve yapılaşma yasağı bulunan taşınmazların binlik ve beş binlik planları hazırlayan Bakanlık, 4 kat da imar izni verdi.

Kamu yararı varmış!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin devre dışı bırakıldığı plan değişikliğine göre yaklaşık 23 dönümlük arazi kamu yararı gerekçe gösterilerek özel eğitim tesis alanı izni verildi. 2013 yılında İzmir Valiliği İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talebi değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı plan değişikliği sürecinde İzmir 2 No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay gelmişti.

Vatandaşa yasak, sermayeye imar

Kentin nefes aldığı sayılı alanlardan olan ve kent ormanlarıyla çevrili Bornova’daki arazide yapılan plan değişikliği ile özel eğitim-öğretim tesis alanına çevrilen taşınmaz üzerine 4 kata kadar inşaat yapılabilecek. Diğer yandan, yörede yaşayan halk yaşanan imar sıkıntısı ve bölgedeki SİT statüsü gereği çivi dahi çakamazken, sahip oldukları taşınmazları değerlendiremediklerini ve uygulamada çifte standart olduğunu belirterek bakanlığın kararına tepki gösterdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/-rantin-adi-kamu-yarari-oldu_131731.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!