Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘12. Ulusal Mimarlık Sergisi’ Türkiye’deki 4. Durağında

Mimarlar Odası’nın Türkiye'deki mimarlık çalışmalarının tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi, mimarlığın kamuoyunun gündeminde bulundurulması, mimarlık ürünlerinin belgelendirilmesi ile güzel sanatların teşvik edilmesi amacıyla 2 senede bir düzenlediği Ulusal Mimarlık Sergisi Denizli’de açıldı.

yapi.com.tr / AA
‘12. Ulusal Mimarlık Sergisi’ Türkiye’deki 4. Durağında

Fotoğraf: Mustafa Dermencioğlu

Turan Bahadır Sergi Salonu'nda düzenlenen ‘12. Ulusal Mimarlık Sergisi’nin açılışında konuşan Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Şenel, sergiyle ildeki mimarlara ulusal mimarlık çalışmalarından örnekler sunduklarını söyledi.

Şenel, Mimarlar Odası'nın her 2 yılda bir Mimar Sinan anısına düzenlediği Ulusal Mimarlık Ödülleri'nin amacının Türkiye'deki mimarlık çalışmalarının tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi, mimarlığın kamuoyunun gündeminde bulundurulması, mimarlık ürünlerinin belgelendirilmesi ile güzel sanatların teşvik edilmesi olduğunu kaydetti.

Mimarlar için buluşma imkanı yaratan, ülke mimarlığının düzenli değerlendirilmesine fırsat tanıyan bu organizasyonun, özgün fikirlerin ortaya çıkarılıp teşvik edilmesi, mimari üretimde niteliğin yükselmesi gibi beklentiler açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Şenel, şöyle devam etti:

''Serginin Türkiye'deki 4. durağı olarak Denizli'de mimarlık ödüllerini mimarlarla buluşturuyoruz. Sergiyi Denizli'nin tek sergi salonu olan Turhan Bahadır Sergi Salonu'nda yapmak zorunda kalıyoruz. Ulusal Mimarlık Ödülleri eserleri bu salona sığmıyor. Denizli'nin önemli sergileri konuk edeceği bir sergi salonu yok. Denizli'nin müzesi de yok, kongre ve kültür merkezi de yok ama bunlar üzerinden bolca tartışma üretiliyor. Bunların olması gerektiği konusunda herkes mutabık. Herkes mutabıksa neyi tartışıyoruz? Bu gereksiz ve yıpratıcı tartışmaları bırakalım, Denizli'ye bunları kazandırmaya çalışalım ki bir sonraki sergimizi Denizli'ye yakışan salonlarda buluşturabilelim''.

Şenel, birçok eserin sergi salonunun küçük olmasından dolayı sergilenemediğini kaydetti. Denizlili iki mimarın eserinin de bulunduğu sergide 86 ödüllü yapıt ya da proje yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/12-ulusal-mimarlik-sergisi-turkiyedeki-4-duraginda_84710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!