Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

13.9 Milyar Dolar Yola Gitti

Karayolları Genel Müdürlüğü 2 bin kilometre otoyol ihale etti. 1851 kilometre yol işletmeye açıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü, 2 bin kilo

Radikal
13.9 Milyar Dolar Yola Gitti

b>Karayolları Genel Müdürlüğü 2 bin kilometre otoyol ihale etti. 1851 kilometre yol işletmeye açıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü, 2 bin kilometrenin üzerinde otoyol ve bağlantı yolu ihale etti. Bir ülkede gelişmişliğin göstergelerinden sayılan yollar için bugüne kadar 13.9 milyar dolar (19.7 katrilyon lira) harcanarak 1851 kilometre otoyol işletmeye açıldı. Kalan 450 kilometrelik kesimde yapıma devam ediliyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2003 yılı yatırım programına göre, bu yıl için 1.137 trilyon lira dış kredi ödeneği talep edilen otoyollar için 419 trilyon liralık ödenek tahsis edildi. Karayollarına göre işlerin zamanında bitirilmesi için ilave olarak 718 trilyon liralık dış ve karşılığı iç ödeneğe daha ihtiyaç bulunuyor. Yatırım programındaki otoyol yapım ve onarım projeleri kapsamında 22 adet proje yer alırken, ödenekler ölçüsünde çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı.
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından toplam 450 kilometre uzunluğunda otoyol ve bağlantı yol yapım çalışmaları devam eden otoyol kesimleri şöyle: Edirne-Kınalı (26 km.), Kınalı-Sakarya (8 km.), Bolu Dağı Geçişi (20 km.), Tarsus-Mersin (10 km.), İzmir-Urla-Çeşme (4 km.), İzmir Çevre Yolu-Aydın (30 km.), Gaziantep-Şanlıurfa (163 km. otoyol, 33 km. bağlantı yolu), Ankara-Pozantı (54 km. otoyol, 30 km. bağlantı yolu), Toprakkale-İskenderun (5 km. bağlantı yolu) ve Bursa çevre yolu (54 km. otoyol, 7 km. bağlantı yolu).

http://www.yapi.com.tr/haberler/13-9-milyar-dolar-yola-gitti_4739.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!