Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

14 Kentte İhale Operasyonu

'36 ihalede yolsuzluk' gerekçesiyle yapılan operasyonda Bayındırlık Bakanlığı'nda görevli kontrolörler de gözaltına alındı.

Sabah Emlak



nkara ve İstanbul'un aralarında bulunduğu 14 ildeki operasyonda, çoğu müteahhit 52 kişi gözaltına alındı. Sağlık ve Bayındırlık bakanlıkları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de bazı görevliler gözaltında.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 14 ilde toplam 150 milyon YTL'lik 36 ihalede yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan, aralarında Ankara, İstanbul, Kocaeli, Diyarbakır'ın da bulunduğu operasyonda, çoğunluğu müteahhit 52 kişi gözaltına alındı. 15 kişi de aranıyor. Gözaltına alınan zanlılar arasında, Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görevli bazı kontrolörler de bulunuyor. Müteahhitlerden bazılarının, ihaleler öncesinde toplanarak ihalenin kimde kalacağına kararlaştırdığı, bir şirketin ihaleye girdiği diğerlerine 'çıkma' adı altında para dağıttığı belirtildi. Bayındırlık Bakanlığı, MHP'li Bakan Koray Aydın dönemindekine benzer bir operasyon karşı karşıya kaldığı düşüncesiyle sıkıntılı dakikalar geçirdi. Müsteşar Sabri Erbakan Emniyet'ten mühendis ve kontrolör toplam 5 kişi gözaltına alındığı bilgisi bakanlığı rahatlattı.

Büyükşehir de Başladı

İhale yolsuzluğu operasyonunu tetikleyen olay, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıl önce açtığı Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ihalesi oldu. Geçen yılki ihale öncesi 9 firma şartname aldı. Ancak 2 firma katıldı. İhaleye girmeyen Tuncay İnşaat adına Vedat Uzun, salona sokulmadığını bu nedenle ihalenin iptalini istedi. Savcılık Uzun'un iddiaları ciddi bulundu ve takip için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yollandı. Söz konusu kişilerin telefonlarını dinleyen gizli kameraya alan emniyet 14 ilden 70 dolayında isim belirledi.

Bürokratlar da Var

Hangi ihaleyi kimin alacağını ve diğerlerine verilecek "çıkma"yı belirleyen organizasyonun başında Alaattin K. İsimli kişinin bulunduğu ileri sürüldü. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Şube Müdürü Mehmet Nuri Yüksel ile ihale evrak kontrolörü Mehmet Ali Ertürk de bulunuyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, operasyonu yakından takip ettiklerini belirterek, "Yolsuzlukla mücadele ana hedefimizdir" diye konuştu.

Kadir Ercan - Olcay Aydilek

http://www.yapi.com.tr/haberler/14-kentte-ihale-operasyonu_50420.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!