Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

15 Bin Zeytin Ağacı Sökülerek Yakacak Yapıldı

Muğla Yatağan'a bağlı Yeşilbağcılar beldesinde, kömür çıkarmak için Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından kamulaştırılan arazilerden şu ana kadar 15 bin zeytin ağacı sökülerek yakacak yapıldı. Bölgeden tesadüfen geçerken olaya şahit olan 32 yaşındaki inşaat mühendisi Timur Kabaklarlı, kalan ağaçları kurtarmak için 600 bin YTL vererek, 1500 zeytin

CNN Türk
15 Bin Zeytin Ağacı Sökülerek Yakacak Yapıldı

Muğla Yatağan'a bağlı Yeşilbağcılar beldesinde, kömür çıkarmak için Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından kamulaştırılan arazilerden şu ana kadar 15 bin zeytin ağacı sökülerek yakacak yapıldı. Bölgeden tesadüfen geçerken olaya şahit olan 32 yaşındaki inşaat mühendisi Timur Kabaklarlı, kalan ağaçları kurtarmak için 600 bin YTL vererek, 1500 zeytin ağacı satın aldı ve Datça'da özel olarak yaptırdığı dev saksılara diktirdi.
 
İstanbul'da iki inşaat şirketinin sahibi olan ve yaz aylarında Datça'da yaşayan Kabaklarlı, otomobiliyle Bodrum'a giderken, Yeşilbağcılar beldesinde çok sayıda zeytin ağacının iş makinalarıyla köklerinden söküldüğünü gördü. Kabaklarlı, işçilerden, zeytin ağaçlarının kömür çıkarmak için söküldüğünü öğrenince köylülerle irtibata geçti. Kabaklarlı, köylülerin arazilerinin kamulaştırma bedelini aldıklarını, sökülen zeytin ağaçlarını yakacak olarak kebapçılara sattıklarını öğrendi.
 
Tekrar araziye dikilmesi gerek

Kabaklarlı, "15 bin zeytinin yakacak olduğunu öğrenmek beni kahretti. Maddi imkanlarım elverdiği oranda 2 ay içinde 1500 zeytin ağacını satın alıp, ziraat mühendislerinin gözetiminde dallarını budattım ve özel yaptırdığım dev saksılara diktirdim. Şu ana kadar 600 bin YTL harcadım. Ancak, ağaçlar bu saksılar içinde uzun süre yaşamaz. Araziye dikilmesi gerek. Arazisi olup da zeytin ağacı satın almak isteyenlere çok az para karşılığı satmak istiyorum" dedi.
 
Yeşilbağcılar sakinleri istimlak bedelini aldıkları arazileri üzerlerindeki zeytin ağaçlarını, dikicek başka yerleri olmadığı için bunları zorunlu olarak sattıklarını söyledi.

Kömür için belde taşınıyor

500 haneli, 1800 nüfuslu Yeşilbağcılar'da TKİ kömür arama çalışmaları nedeniyle başlattığı kamulaştırma ve evlerin istimlakı nedeniyle belde merkezinin haritadan silinmesi gündeme geldi. Devletin kendilerini ortada bıraktığını, teklif edilen istimlak bedellerinin son derece düşük olduğunu ve bu parayla ev satın almanın mümkün olmadığını savunan belde sakinleri tepki gösterdi. Çoğunluğu yaşlılardan oluşan Yeşilbağcılar beldesi sakinleri hükümeti, başbakanı, milletvekillerini, valiyi, belediye başkanını ve kaymakamı suçladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/15-bin-zeytin-agaci-sokulerek-yakacak-yapildi_62656.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!