Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2007'de Enerji, Medya ve Gayrimenkule Odaklanacağız

Doğan Holding, 2007'de organik ve inorganik büyümeyi sürdürecek. Elektrik dağıtım özelleştirme ihalelerine katılacak olan Doğan Holding şirketlerinden PO da 10 milyon ton kapasiteli rafineri kurmak için lisans başvurusu yaptı ve 2007'de bu konuda da önemli adımlar atılacak.

Hürriyet Gazetesi
2007'de Enerji, Medya ve Gayrimenkule Odaklanacağız

oğan Holding, 2007'de organik ve inorganik büyümeyi sürdürecek. Elektrik dağıtım özelleştirme ihalelerine katılacak olan Doğan Holding şirketlerinden PO da 10 milyon ton kapasiteli rafineri kurmak için lisans başvurusu yaptı ve 2007'de bu konuda da önemli adımlar atılacak.

Doğan Holding Strateji Grup Başkanı Yahya Üzdiyen, medya ve enerji sektörlerinden yoğunlaşan grubun 2007 yılında da gerek organik, gerekse inorganik yatırımlarla büyümesini sürdürmesini hedeflediklerini söyledi. Doğan Holding'in enerji alanında Unit Investment BV., Doğuş Holding ve Anadolu Grubu'nun katılımı ile oluşturulan UDDA Ortak Girişim Grubu'nda yer aldığını hatırlatan Yahya Üzdiyen, "Bu grup, Sedaş ve Ayedaş Elektrik dağıtım bölgeleri özelleştirme ihalelerine katılacak" dedi. Yahya Üzdiyen, enerji ihalelerinde yer almak üzere Saray Halı ve Kantur-Akdaş İnşaat il de oluşturulan bir diğer Ortak Girişim Grubu'nun da katıldığı Başkent Elektrik Dağıtım ihalelerinde ön yeterlilik kriterlerini karşılayan yatırımcılar arasına girdiğini belirtti. Üzdiyen, sözkonusu ihalelerin Ocak 2007'de yapılacağını hatırlattı.

RAFİNERİ İÇİN BAŞVURDUK: Grubun bünyesindeki Petrol Ofisi'nin yüzde 34 oranındaki hisselerinin Orta Asya'nın önde gelen petrol ve gaz şirketi OMV Aktiengesellschaft'a satıldığını hatırlatan Yahya Üzdiyen, şöyle devam etti: "Petrol Ofisi yönetim kurulunun yeni rafineri kurulmasına yönelik aldığı kararından hareketle, Ceyhan Bölgesi'nde kurulması öngörülen yıllık 10 milyon ton üretim kapasiteli rafineri için EPDK'ya lisans başvurusunda bulunduk. Ayrıca 2006'da Doğan Holding, PO'ya ait şirket sermayesinin yüzde 6,25'ine tekabül eden hisse senedini, yurtdışında yerleşik, 32 kurumsal yatırımcı adına Deutsche Bank'a sattı."

KONUT FİNANSMANINA GİRDİK: Doğan Holding'in 2006 yılında konut finansmanı alanında da yer aldığını belirten Üzdiyen, şunları söyledi: "Doğan Holding, sermayesine yüzde 48 oranında iştirak ederek, bağlı ortaklıklarından Doğan Yayın Holding'le birlikte, ipoteğe dayalı konut finansmanına yönelik aracılık ve servis hizmetleri faaliyetinde bulunacak olan 'Gayrimenkul Geliştirme ve Pazarlama Hizmetleri Ticaret'i. Daha sonra bu şirketin yüzde 49 oranındaki hissesi Deutsche Bank'a satıldı. İmzalanan sözleşme çerçevesinde, konut finansmanı ile ilgili düzenlemelerde değişiklik yapacak kanun tasarısının yasalaşmasını ve gerekli izinlerin alınmasını takiben, Gayrimenkul Geliştirme ve Pazarlama Hizmetleri Ticaret, konut finansmanı şirketine dönüştürülecek ve ana faaliyet konusu olarak tüketicilere ev kredisi üretmek üzere hizmet vermeye başlayacak."

TV'DEN ALIŞVERİŞ: Üzdiyen, 2006 yılında Doğan TV'nin Television Française 1 (TF1) ile merkezi Türkiye'de olmak üzere "televizyon vasıtasıyla evden alışveriş" alanında faaliyet gösterecek bir şirket kurmak için anlaşma imzaladığını hatırlattı. Üzdiyen, "Doğan TV'nin yüzde 50 oranında iştirak edeceği şirketin faaliyet konuları arasında home shopping alanında içerik üretmek, doğrudan pazarlama yapmak, uzaktan sipariş hizmetleri sunmak, e-ticaret gerçekleştirmek ve bu konuda lojistik ihtiyaçları karşılamak yer alacak" dedi.

AB çalışmaları askıya alınmamalı
ABi'nin Türkiye ile ilgili çalışmaların bir kısmını askıya aldığını hatırlatan Üzdiyen, "AB çalışmalarında hız kesilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Önceliği gündemdeki konulara vermek kaydıyla askıya alınan alanlarda da çalışmalarımızı sürdürelim" dedi. Türkiye'nin Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyen Üzdiyen, Avrupalı yatırımcıların yatırım iştahlarının bunun somut göstergesi olduğunu kaydetti.

Enflasyon biraz üzdü cari açık hálá gündemde
"Enflasyon bu sene bizi biraz üzdü" diyen Yahya Üzdiyen, bu konuda şunları söyledi: "Sene başında yıllık enflasyonda tek haneli rakamlara ulaşılmışken bu sene ikinci çeyrekte piyasalarda yaşanan gelişmeler, 2006 yılı enflasyonundaki yüzde 5'lik hedefin tutturulamayacağının açıklanması sonucunu getirdi. Reel faiz hala yüksek seviyede devam etmektedir. Cari açık tarihinde gördüğü en yüksek noktalara çıkmasına rağmen, kısmen doğrudan yabancı yatırımların 16 milyar dolar seviyesine ulaşması sayesinde finanse edilebildi. Cari açık ve işsizlik problemleri hál á gündemini koruyor."

Doğan TV'nin yüzde 25'i Axel Springer'e satıldı
Doğan TV sermayesinin yüzde 25'ini temsil eden hisselerin toplam 375 milyon Euro'ya Almanya'nın önde gelen medya grubu Axel Springer AG'nin iştiraki DMV'ye satışı konusunda anlaşmaya varıldığını hatırlatan Yahya Üzdiyen, "Satış işlemi Axel Springer AG'nin Doğan TV'de yapacağı inceleme çalışmalarının sonuçlanmasının ardından ve gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben gerçekleştirilecek" dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/2007de-enerji-medya-ve-gayrimenkule-odaklanacagiz_50640.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!