Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2022’de Yıkılan Binalar için ÇED Süreci Yeni Başlatıldı

Emlak Konut, Güngören’de afet bölgesi ilan edildikten sonra yıkılan binaların yerine yenilerini yapmak için bakanlığa başvurdu.

yapi.com.tr
2022’de Yıkılan Binalar için ÇED Süreci Yeni Başlatıldı (Fotoğraf: DHA)

İstanbul Güngören’deki 2006’da kentsel dönüşüm, 2013’te riskli alan, 2020’de de afet bölgesi ilan edilen Tozkoparan’da rantsal dönüşümün etkileri devam ediyor.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; 2022’de AKP’li Güngören Belediyesi’yle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan “kentsel dönüşüm” çalışmaları kapsamında yurttaşlar evlerinden çıkarılarak evler yıkıldı. Bazı bölgelerde çalışmalar başladı ancak bazı alanlar ise yıkıldığı gibi bırakıldı.

Mahallede “atıl” olarak bırakılan alanlar için Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi, bakanlığa başvuru yaptı. Yaklaşık üç yıldır boş duran araziler için yeni çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Bu alan içerisine ise 2 bin 498 konut ve 133 ticari alan yapılacak. Proje alanındaki 94 adet parselin en az 50 adedi TOKİ’ye ait. Proje kapsamında bölgede 65 adet blok inşa edilecek. Üç farklı tipte yapılacak olan binalar, en az altı katlı olacak. Bu kapsamda bölgeye hazır beton tesisi de kurulacak. Beton ihtiyacı bittikten sonra ise kaldırılacağı belirtiliyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2022de-yikilan-binalar-icin-ced-sureci-yeni-baslatildi_208573.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!