Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

220 Milyon Dolarlık Daireler Satışa Çıktı!

Londra’nın en pahalı caddesi olan Knightsbridge’de 140 milyon sterlin (220 milyon dolar) değerindeki dünyanın en pahalı daireleri satılmaya başlandı. Dünyanın en zenginlerine hitap eden dairelere Rus, Arap, ve ABD’li zenginler ilgi gösteriyor. Mimar Richard Rogers’ın dizayn ettiği, spa, squash alanı, ve özel şarap test etme hizmeti ile 86 daireden

Milliyet Gazetesi
220 Milyon Dolarlık Daireler Satışa Çıktı!

220 milyon dolar değeriyle dünyanın en pahalı dairelerine sahip One Hyde Park satışı başladı. Binada bulunan dairelerin üçte ikisi satıldı

Londra’nın en pahalı caddesi olan Knightsbridge’de 140 milyon sterlin (220 milyon dolar) değerindeki dünyanın en pahalı daireleri satılmaya başlandı.

Dünyanın en zenginlerine hitap eden dairelere Rus, Arap, ve ABD’li zenginler ilgi gösteriyor. Mimar Richard Rogers’ın dizayn ettiği, spa, squash alanı, ve özel şarap test etme hizmeti ile 86 daireden oluşan One Hyde Park, Nick ve Christian kardeşlerin kurmuş oldukları Candy & Candy tarafından yapılıyor.

Bina, Londra’nın en pahalı ürünlerinin satıldığı mağazaları Harrods ve Harvey Nichol’s’ın karşısında, dünyanın en büyük parklarından biri olan Hyde Park’ın hemen bitişiğinde yer alıyor.

Binada 140 milyon sterlin değerinde 4 penthouse bulunuyor. Bugüne kadar dairelerin üçte ikisi satıldı. Satış geliri 870 milyon sterlini aştı.

Dairelerin satış fiyatının yüzde 4’üne tekabül eden damga vergisi bedeli ise 5.6 milyon sterlin. Binadan 100 milyon sterline Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Cassim bin Jabr El Tani, bir penthouse aldı.

İçinde Türkiye’den taş var

Dairelerde kurşun geçirmez pencereler, özel bir sistem ile dezenfekte eden bir havalandırma, panik odası ve yer altındaki bir geçit ile Mandarin Oriental Otel’in yanına ulaşım özellikleri yer alıyor.

Londra’da zenginlerin evlerine yaptırmaya başladıkları panik odası binada bulunan tüm dairelerde mevcut. Panik odası olası bir saldırıda ev sahibinin kendini içeri atarak tüm tehlikelerden korunmasını sağlıyor.

Binanın yapımında Türkiye, İtalya, Fransa, Belçika, Brezilya, Çin ve Mısır’dan getirilen 15 çeşit taş kullanıldı.

86 daire bulunan binada 50’den fazla çalışan tam zamanlı olarak hizmet verecek. Binanın zemin katında bulunacak olan The McLaren showroom’unda da şirketin Formula 1 arabaları sergilenecek.

Bina klasik İngiliz yapısını yansıtmadığı gibi dairelerde yere kadar cam bulunuyor.

Londra’nın tarihi binalarının yer aldığı caddede yer alan bina, modern mimarisinden dolayı şehrin önde gelen mimarlarının eleştiri oklarını da üstüne çekti.

Rus, Arap ve ABD’li zenginlerin ilgi gösterdiği 220 milyon dolar değeriyle dünyanın en pahalı evlerine sahip olan One Hyde Park’ın satışına başlandı.



 

ETİKETLER: gayrimenkul
http://www.yapi.com.tr/haberler/220-milyon-dolarlik-daireler-satisa-cikti_81917.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!