Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3.800 İşadamı, Yedi Milyar Dolarlık ‘Ticaret Köprüsü’ Kuracak

Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek ‘Dünya Ticaret Köprüsü’ne 135 ülkeden işadamı ve bakanlar katılacak. İstanbul’da yapılacak iş zirvesinde 1600 Türk işadamı yurtdışından gelecek 2 bin 200 işadamıyla, 300 Euro’ya kiralanan masalarda görüşmeler yapacak. Zirvede, 100 bin iş görüşmesi ve 7 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefleniyor.

Hürriyet Gazetesi
3.800 İşadamı, Yedi Milyar Dolarlık ‘Ticaret Köprüsü’ Kuracak

Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek ‘Dünya Ticaret Köprüsü’ne 135 ülkeden işadamı ve bakanlar katılacak. İstanbul’da yapılacak iş zirvesinde 1600 Türk işadamı yurtdışından gelecek 2 bin 200 işadamıyla, 300 Euro’ya kiralanan masalarda görüşmeler yapacak. Zirvede, 100 bin iş görüşmesi ve 7 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefleniyor.

Dünyanın 135 ülkesinden 2 bin 200 işadamının geleceği Dünya Ticaret Köprüsü’nde 7 milyar dolarlık ticaret hacmi bekleniyor. Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) tarafından 2’ncisi düzenlenecek olan bu iş zirvesine, Türkiye’den de 1600 işadamı katılacak. 4 gün sürecek zirvede 400 masada 100 binden fazla ikili iş görüşmesi yapılacak. 300 Euro’ya kiralanan bu masalarda ise 1600 tercüman işbaşı yapacak. 30 yabancı bakanın da katılacağı toplantılara Brezilya’dan Komor Adaları’na, Bali’den Endonezya’ya, Nepal’den Kamerun’a kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden zengin işadamları da gelecek.  Bu yıl Dünya Ticaret Köprüsü’nün 14 Haziran’da başlayacağını anlatan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, şu bilgileri verdi:

“Yılda 10 bine yakın yabancı işadamını Türkiye’ye getiriyoruz. 135 ülkeden Türkiye’de kurulacak ticaret masalarında buluşacaklar. Burada beklediğimiz iş hacmi ise bu yıl 7 milyar doları geçiyor. Ekonomik krize rağmen Avrupa’nın dışındaki pazarlar hala çok canlı. Bu pazarlar Türkiye’deki ürünlere hayran.”

İthalatçıları eledik

İşadamlarının sadece İstanbul’da kalmayacağını da anlatan Rızanur Meral, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı. Bu organizasyon için bir çok yabancı işadamını elemek durumunda kaldık. İnternet üzerinden bize kayıt yaptıran bir çok şirketi en ince ayrıntısına kadar inceledik. Bu inceleme sonucunda ithalatçı firmaları başka zirvelere davet edeceğimizi belirterek kibarca reddettik. Buraya gelen şirketlerin yüzde 95’i ihracat için ticaret masalarına oturacak. Sadece işadamları değil bakanların da katılacağı bu köprü Türkiye’nin ihracatına önemli bir katkı yapacak.”

İşadamı günde 500 dolar harcıyor kongre turizmini de canlı tutuyor

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “Organizasyonlara binlerce işadamı katılıyor. Dünya kongre turizminden Türkiye önemli bir pay almaya başladı. Buraya gelen yabancı işadamları sadece İstanbul’da kalmıyor. Afrika gibi uzak ülkelerden gelenler 1 haftalık programlar yapıyor. Günde 500 dolar harcayan işadamları Anadolu’daki yatırım fırsatlarını da değerlendiriyor.”

Türk-Arap Forumu’na 700 işadamı katılacak

Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kurulan Türk-Arap Ekonomi Forumu’nun (TAF) 5’incisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin katılımıyla düzenlenecek. 700 Türk ve Arap üst düzey katılımcıyı biraraya getirecek zirve 2 gün sürecek. Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Arap Ligi’nin resmi desteğinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliğinde, Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından gerçekleştirilecek olan TAF 2010, Türk-Arap Finans Oturumu’na da evsahipliği yapacak. Forumun yeni işbirliği fırsatları için de etkili olacağını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Önümüzdeki dönemde hızla büyüyen Türkiye ekonomisinin finansmanına körfez ülkelerinin büyük katkı yapacaklarına inanıyorum” dedi.

 

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/3-800-isadami-yedi-milyar-dolarlik-ticaret-koprusu-kuracak_80034.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!