Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3 Bin 500 Yıllık Baraj Yine Hayat Verecek

Alacahöyük'te ortaya çıkarılan Hitit Barajı'nın işlevsel hale getirilmesi için belde halkı ve DSİ el ele vererek çalışmaya başladı. Hitit Ba

Akşam



b>Alacahöyük'te ortaya çıkarılan Hitit Barajı'nın işlevsel hale getirilmesi için belde halkı ve DSİ el ele vererek çalışmaya başladı.

Hitit Barajı, tam 3 bin 500 yıl sonra yeniden su toplayacak. Çorum'un Alacahöyük Beldesi'nde sürdürülen kazılarda bu sezon ortaya çıkarılan ve 3 bin 500 yıl önce Hitit Kralı Tuthaliya tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Hitit Barajı'nın en kısa zamanda yeniden işlevsel hale getirilmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Ayrıca belde halkı da traktörleri ile toprak boşaltılmasına yardımcı oluyor.

Suyu hala akıyor

DSİ Bölge Müdürü Ayhan Yüksel, Alacahöyük Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu ile birlikte, suyu h‹l‹ akan Hitit Barajı'ndaki kazı çalışmalarını inceledi.

DSİ'nin dünyadaki ve Anadolu'daki barajları araştırdığını belirten Ayhan Yüksel, bugüne kadar işlevini koruyan tarihi bir baraja rastlamadıklarını, bu nedenle Hitit Barajı'na büyük önem verdiklerini söyledi.

Hitit Barajı'nın yeniden işlevsel hale getirilmesi için her türlü yardıma hazır olduklarını bildiren Yüksel, 'Rize'deki sel baskınlarından sonra bölgeye gönderilen paletli ekskavatörü Çorum'a kaydıracağız. Ayrıca buradaki çalışmalarda kullanılmak üzere 3 ya da 4 kamyon göndereceğiz' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-bin-500-yillik-baraj-yine-hayat-verecek_1810.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!