Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3 Mahalle Afet Bölgesi

Karşıyaka Belediye Meclisi bölgeyi yeşil alan ilan etti. Başkan Şebnem Tabak, Büyükşehir belediyesi ile birlikte istimlak çalışmalarına başlanacağı

Yeni Asır



b>Karşıyaka Belediye Meclisi bölgeyi yeşil alan ilan etti. Başkan Şebnem Tabak, Büyükşehir belediyesi ile birlikte istimlak çalışmalarına başlanacağını açıkladı.
İzmir'in toprak kayması bakımından sorunlu bölgelerinden birisi olan Bayraklı Alparslan, Çiçek ile Fuat Edip Baksi Mahalleleri, Bakanlar Kurulu'nca "Afete Maruz Bölge" ilan edildi. Bakanlar Kurulu'ndan çıkan kararla birlikte bu bölgede bulunan 27 evin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü Afet Fonu'ndan yararlanılarak kamulaştırılacağı belirtildi.

Yeşil alan oldu
Bakanlar Kurulu'ndan çıkan kararın ardından bir sevindirici karar da önceki gün Karşıyaka Belediye Meclisi'nde alındı. Bölgenin Bakanlar Kurulu kararıyla 'Afete Maruz Bölge' ilan edilmesinin ardından tehlikeli bölgenin etrafında bulunan ve risk oluşturabilecek 7 ada Karşıyaka Belediyesi Bayındırlık Komisyonu'nun raporu doğrultusunda 'yeşil alan' olarak ilan edildi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, bölgenin çevresinde kalan ve belediye meclis kararıyla plan değişikliğine karar verilen bölgedeki çoğu bir ila iki kat arasında değişen 40'a yakın konutun en kısa sürede Karşıyaka ya da Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edileceğini söyledi.

"Sonunda başardık"
Heyelan bölgesiyle ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini hatırlatan Tabak, "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir konuydu. 'Afete Maruz Bölge' ilan edilen alan oldukça dik, eğimi fazla bir bölge. Yukarıdan yuvarlanan kayaların daha da ilerilere gideceğini düşünerek söz konusu bölgenin genişletilmesi, etrafının yeşil alan ilan edilmesi için konuyu Bayındırlık Komisyonu'na gönderdik. Komisyonun olumlu görüş bildirmesinin ardından yaptığımız oylama ile risk altındaki bölgeyi de yeşil alan ilan ettik. Bakanlar Kurulu'nun geçtiğimiz Aralık ayında bölgeyi 'Afete Maruz Bölge' ilan etmesiyle büyük ölçüde rahatladık. Bölgede kalan evlerin istimlakı için Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün Afet Fonu'ndan yararlanabileceğiz. Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile istimlak edeceğiz" dedi.

OCAK AYINDA HAYELAN OLMUŞTU
Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Bayraklı Alparslan, Çiçek ve Fuat Edip Baksi Mahalleleri'nde meydana gelen heyelan nedeniyle yukarıdan yuvarlanan kayalar bölgedeki evlerde hasara neden olmuştu. Bu olay üzerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü bölgede inceleme yapıp Jeolojik Etüd Raporu hazırladı ev bölgeyi "Afete Maruz Bölge" ilan edilip yapı yasağı getirdi.
Karşıyaka Belediye Meclisi'nin aldığı karar Büyükşehir Belediyesince de onanıp Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlıkça görüşülmek üzere Bakanlar Kurulu'na gönderilen bölge ile ilgili nihai karar geçtiğimiz Aralık ayı sonunda çıktı.





ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/3-mahalle-afet-bolgesi_3490.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!