Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

50 Yıldır Bitmeyen Proje

40 Yılda Ancak Biter

DSİ Bölge Müdürü Sarıyıldız, İzmir'in içme suyu ile bölgenin sulama suyu ihtiyacını karşılayacak baraj için 200 trilyon gerektiğini belirtirken, ür

Yeni Asır
40 Yılda Ancak Biter

b>DSİ Bölge Müdürü Sarıyıldız, İzmir'in içme suyu ile bölgenin sulama suyu ihtiyacını karşılayacak baraj için 200 trilyon gerektiğini belirtirken, üreticiler Manisa milletvekillerini göreve çağırdı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız, İzmir'e içme suyu, Akhisar ve Saruhanlı ovalarında da 2 bin hektarlık alana sulama suyu sağlayacak olan Gördes Barajı'nda inşaat seviyesinin yüzde 7 düzeyinde olduğunu ve 2004 yılı için 4.5 trilyon lira ödenek tahsis edildiğini açıkladı.
Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal da, "Gördes Barajı'nın bitirilebilmesi için geçen yıl 123 trilyon liralık bir hesap çıkarılıyordu. Bu yıl ise 200 trilyon liradan bahsediliyor. Geçen yıldan beri ne değişti. Barajın bir an önce tamamlanması için Manisalı vekillere büyük iş düşüyor. Bu ödeneklerle bu baraj 40 yılda zor biter" dedi.
Bu ödeneğin 1,5 trilyon liralık bölümünün tarımsal projeden, 3 trilyon liralık bölümünün ise içme suyu fonundan karşılandığını söyleyen Sarıyıldız, "Barajın bugünkü rakamlarla bitirilebilmesi için 200 trilyon liraya ihtiyacımız var" dedi.
Sarıyıldız, barajda toplanacak suyun yüzde 50'si ile Akhisar ve Saruhanlı ovalarının yerüstü sulamasının yapılacağını, kalan yarısının da Sarıkız kaynaklarına ulaştırılarak İzmir'e su sağlayan pompalara verileceğini söyledi.
DSİ'nin iş makinelerinin yol yapım çalışmalarında kullanıldığını, kalan makinelerle de sulama kanalları ve nehir temizliğinın yapıldığını söyleyen Sarıyıldız, DSİ'nin Manisa'da 102 bin hektar alanı sulamaya açtığını söyledi.

DPT'de kesildi
Manisa Valisi Orhan Işın da, İzmir karayolu dışındaki yatırımlara gönderilen ödeneklerin DPT'de kesildiğini belirterek, "Gördes Barajı da bundan nasibini aldı. Ödeneğin artırılması ve baraj inşaatının hızlı ilerlemesi için Ankara ile temaslarımız sürüyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/40-yilda-ancak-biter_11190.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!