Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

432 Konut İçin 5.600 Başvuru Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 20’si peşin, 72 ay vadeyle satışa çıkardığı, Başakşehir 5’inci etapta yaptıracağı her biri 75 milyar lira

Hürriyet
432 Konut İçin 5.600 Başvuru Geldi

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 20’si peşin, 72 ay vadeyle satışa çıkardığı, Başakşehir 5’inci etapta yaptıracağı her biri 75 milyar lira olan sosyal amaçlı 432 konutuna, süre dolmadan 5 bin 600 başvuru yapıldı.

23 Kasım’da başlayan ve 17 Aralık’ta sona erecek kampanyaya katılanları kura heyecanı, yöneticileri ise izdihama yol açmadan çekilişi yapabilecekleri büyük salon arama telaşı sardı. Akla gelen ilk yer ise, Abdi İpekçi Spor Salonu. Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi kuruluşlarından KİPTAŞ aracılığıyla yaptıracağı, aynı kampanyada yer alan 115 metrekarelik 592’e konuta 750, 135 metrekarelik 1536 konuta 540, 150 metrekarelik 836 konuta 580 ve193 metrekarelik 323 konuta da 450 başvuru yapıldı. Başvurular sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gösterilen bu ilginin, çalışmalarına duyulan güvenin bir ifadesi olduğunu belirtti. Topbaş, bazı İstanbullular da ‘Kura olsa bile torpil olur. Çıksa da bize ev düşmez’ diyenler bulunduğunu hatırlatmamız üzerine, ‘Herkes gönül rahatlığı içinde kampanyamıza katılsın. Bu işin takipçisiyim. Kuranın da özellikle, noter huzurunda olmasını ben istedim. Kimseye torpil yok. Başvururken bize güven duyan İstanbullular, kurada da kimseye torpil yapılmayacağından emin olsun. Ayrıca kimse de benden kurasız ev istemeye falan kalkmasın’ dedi.

Son teknolojik imkanlar kullanılarak projelendirilen 5.Etap’ta amaçlarının, İstanbullulara, ekonomik, ekonomik olduğu kadar da sağlıklı ve güvenilir bir yaşam alanını sunmak olduğunu söyleyen Topbaş, ‘Konutlar 18 ayda sahiplerine teslim edilecek. Ancak tamamını satmamız halinde müteahhitten konutları bir yılda teslim etmesini isteyeceğiz’ diye konuştu. Konutların satışa sunulduğu Başakşehir Tanıtım Bürosu’na gelenlerin ardı arkası kesilmiyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, sosyal amaçlı 95 metrekarelik bu konutlarda, kazanma şansı 5 bin 600 başvuru ile 13’de 1 oldu ama, 17 Aralık’ta herhalde 20’de 1 olur’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/432-konut-icin-5-600-basvuru-geldi_21896.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!