Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

5 Yıldır İstanbul'da Oturmayana Ev Yok

KİPTAŞ, Başakşehir 5. Etap'tan konut sahibi olmak isteyenlerde 5 yıldır İstanbul'da ikamet etme ve 1'inci dereceden akrabaların ev sahibi olmaması

Sabah
5 Yıldır İstanbul'da Oturmayana Ev Yok

b>KİPTAŞ, Başakşehir 5. Etap'tan konut sahibi olmak isteyenlerde 5 yıldır İstanbul'da ikamet etme ve 1'inci dereceden akrabaların ev sahibi olmaması şartlarını arayacak.

KİPTAŞ'ın Başakşehir Projesi'nin son halkası olan 5. Etap ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra 5 bin konutun inşaatına başlamayı planlayan KİPTAŞ, konut almak isteyenlerde 5 yıldır İstanbul'da ikamet etme şartı arayacak.

Dar gelirlilere yönelik olarak ucuz ve 60 ay vadeyle satılması planlanan konutlar 95 metrekare üzerinden inşaa edilecek. Noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek hak sahiplerinde, birinci derece yakınlarının İstanbul'da ev sahibi olmaması şartı da aranacak.


1995'te inşaat piyasasına giren KİPTAŞ, ilk uygulamasını İkitelli Başakşehir 1. Etap ve 2. Etap konutlarıyla gerçekleştirdi. 10 yılda 20 binin üzerinde konut üreten KİPTAŞ, 5. Etap'takikonutları 95, 115, 135, 150 ve 185 metrekare olarak inşaa edecek.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik hazırlanan projede ilk olarak 624 konut yapılacak. Fiyatları 70 milyar lira olması planlanan konutlar, bu bedelin yüzde 20'si peşin kalan bölümü 60 ay vadeli olarak satılacak. İlk 2 yıl ayda 400 ila 500 milyon arası ödeme planı ile kira öder gibi taksit ödeme imkanı sağlayan konutlar en geç 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edilecek.

Konutlarda ortak kullanım alanı olarak her türlü sosyal tesis, ticaret merkezi, ilköğretim okulu, kreş, sağlık ocağı, cami, mescit, çocuk parkları ve spor alanları bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/5-yildir-istanbulda-oturmayana-ev-yok_19605.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!