Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

50 Milyon Dolarlık Arazi için Yürütmeyi Durdurma

Belediyenin, şuyulandırma olarak bilinen İmar Kanunu'ndaki 18'inci madde uyarınca Hazine arazilerini, yakınlarına ve hatırlı kişilerin çevreden aldığı değersiz arsalara karşılık TEM ve diğer yollara cepheli yerlerle değiştirdiğinin iddia edilmesi üzerine, Milli Emlak Müdürlüğü inceleme yaparak mahkemeye başvurdu.

Milliyet Gazetesi/Mustafa BAĞDİKEN
50 Milyon Dolarlık Arazi için Yürütmeyi Durdurma

ebze'nin Şekerpınar beldesinde 'arazi rantı' iddiaları ortaya atıldı. Belediyenin, şuyulandırma olarak bilinen İmar Kanunu'ndaki 18'inci madde uyarınca Hazine arazilerini, yakınlarına ve hatırlı kişilerin çevreden aldığı değersiz arsalara karşılık TEM ve diğer yollara cepheli yerlerle değiştirdiğinin iddia edilmesi üzerine, Milli Emlak Müdürlüğü inceleme yaparak mahkemeye başvurdu. Mahkeme şuyulandırma ile ilgili yürütmenin durdurulması kararı aldı.

Şekerpınar Beldesi eski Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Komisyonu Başkanı İdris Demir'in ihbarı üzerine yapılan incelemede bir kişiye TEM kenarında, 107 dönüm arazi verildiği, burası ile değiştirilen diğer arazilerin gelişi güzel olarak şuyulandırma öncesi vatandaşlardan alınmış değersiz araziler olduğu anlaşıldı. Bugünkü değerinin en az 50 milyon dolar olduğu öne sürülen arazide, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen fabrika inşaatı için şantiye kurulduğu görüldü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/50-milyon-dolarlik-arazi-icin-yurutmeyi-durdurma_53940.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!