Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

500 Bin Konut Yapacağız Hedefimiz Alt Gelir Grubu

2007'de hedeflenen 250 bin konutu sekiz ay önceden tamamlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, önümüzdeki 3,5-4 yıl içinde 500 bin konut yapmayı planladıklarını açıkladı.

Zaman Gazetesi/Saray SÜT
500 Bin Konut Yapacağız Hedefimiz Alt Gelir Grubu

br/> 2007'de hedeflenen 250 bin konutu sekiz ay önceden tamamlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, önümüzdeki 3,5-4 yıl içinde 500 bin konut yapmayı planladıklarını açıkladı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin kalkınmasını tamamlamak için konut inşaat sektörüne ve müteahhitlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bayraktar, bundan sonraki konut üretiminde ağırlıklı olarak alt gelir grubuna hitap edeceklerinin de bilgisini verdi. İş Hayatı Dayanışma Derneği'nin (İŞHAD) düzenlediği Birinci Yapı Sektörü Toplantısı'nda konuşan TOKİ Başkanı, Türkiye'nin kalkınmasını tamamlamak için konut inşaat sektörüne ve müteahhitlerine ihtiyacı olduğunu ifade etti. 90 milyar doları aşan ihracatın büyük kısmını inşaat sektörünün sağladığını dile getiren başkan, Türkiye'nin yurtdışına açılma hedefini mutlaka konut müteahhitleri eliyle gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. TOKİ'nin misyonuna ve hedeflerine değinen Bayraktar, idarenin sadece yoksul vatandaşlara konut sağlamak ya da İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi şehirlerdeki gecekonduları söküp atmak gibi bir hedefi olmadığını vurguladı. Aynı zamanda ülke istihdamını artırdığını, ciddi manada ara teknik eleman yetişmesine önayak olduğunu anlattı. Bayraktar, ayrıca konut müteahhit kadrosu yetişmesini de sağladıklarını sözlerine ekledi.

İŞHAD Başkanı Murat Sungurlu ise yatırımların artması ile ekonomik istikrardan en çok pay alacak sektörlerden birinin yapı olduğunu aktardı. Dernek olarak sektörel çalışmalara son derece önem verdiklerini söyleyen başkan, 6 sektörel komiteyle üyelerine hizmet götürdüklerinin altını çizdi. Üyelerine yönelik dış ticaret programları düzenlediklerini kaydeden Sungurlu, eylülde yapılacak MARİFED İç Ticaret Köprüsü Programı ile de yurtiçi ticarete hız kazandıracaklarını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/500-bin-konut-yapacagiz-hedefimiz-alt-gelir-grubu_54781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!