Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

543 Yıllık Tarihi Kapalıçarşı Yenileniyor

Kapalıçarşı'yı yeniden cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalar başladı. Çarşıdaki bazı hanların içine butik oteller yapılacak. Kapalıçarşı esnafı, otellerin müşteriyi yeniden çarşıya çekebileceğini düşünüyor.

CNN Türk
543 Yıllık Tarihi Kapalıçarşı Yenileniyor

b>Kapalıçarşı'yı yeniden cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalar başladı. Çarşıdaki bazı hanların içine butik oteller yapılacak. Kapalıçarşı esnafı, otellerin müşteriyi yeniden çarşıya çekebileceğini düşünüyor.

Zaman içinde müşterilerini büyük alışveriş merkezlerine kaptıran çarşı, yeniden cazibe merkezi olmanın yollarını arıyor. Kapalıçarşı, dünyanın bilinen en eski çarşısı. İpek Yolu döneminde Kapalıçarşı'da konaklayacak hanlar da bulunurdu. Şimdi azalan turist sayısını arttırmak ve Kapalıçarşı'nın o eski tarihi hanlarını tekrar canlandırmak için çalışmalar başlatıldı.

Hanlar butik otele çevrilecek
Projeyle öncelikle çarşının sınırları belirleniyor. Kaçak yapıların büyük kısmı temizleniyor. Turistleri yeniden çarşıya çekebilmek için de bazı hanlara butik oteller yapılacak. Cebeci Han, Çukur Han, Yolgeçen Han ve Sepetçi Han butik otele çevrilecek. Kapalıçarşı esnafı, butik otellerin yeniden müşteri kazanmak için iyi bir yol olduğunu söylüyor. Ancak, küçük esnaf, otellerin yapımı için dükkanlarından çıkarılıp, şehir dışına gönderilmekten korkuyor.

Projede sadece butik otel yok. Osmanlı kültürünü yansıtan restoranlar ve kahveler de kurulacak. Otellere gelen müşterilerin araçları için otoparklar ve çarşı içine yeşil sahalar da yapılacak.

2010'da Avrupa'nın kültür başkentlerinden biri olmaya hazırlanan İstanbul için bu proje büyük önem taşıyor. Kapalıçarşı'nın dokusu bozulmadan elden geçirilmesi, tarihi yarımadayı kurtarmanın en önemli adımlarından biri olarak görülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/543-yillik-tarihi-kapalicarsi-yenileniyor_46222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!