Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ABD, Irak'ta İhaleye Girebilecek Ülkelerin Listesini Yayınladı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak'ın tekrar yapılanması için ayırdığı 18.6 milyar dolar tutarındaki ihalelere katılmasına izin verdiği ülkelerin

Dünya



b>ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak'ın tekrar yapılanması için ayırdığı 18.6 milyar dolar tutarındaki ihalelere katılmasına izin verdiği ülkelerin listesini yayınladı. Operasyona muhalefet eden Almanya, Fransa ve Rusya gibi ülkelerin bulunmadığı listede Türkiye de yer aldı. Ancak bakanlık, bu hafta düzenleyeceği ve ihalelerle ilgilenen firmaları bilgilendireceği konferansı ocak ayına erteledi.
ABD, Irak'ın yeniden inşasında İhale alabilecek şirketlerin bağlı bulunması gereken ülkelerin listesini yayımladı. Pentagon tarafından açıklanan listede şu ülkeler bulunuyor:

Afganistan, Arnavutluk, Angola, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Bulgaristan, Kolombiya, Kosta Rica, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Mısır, El Salvador, Eritre, Estonya, Etiyopya,Gürcistan, Honduras, İzlanda, Irak, İtalya, Japonya, Ürdün, Kazakistan, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Makedonya, Marshall Adaları,Mikronesya, Moldovya, Moğolistan, Fas, Yeni Zelanda, Nikaragua, Norveç, Umman, Palau, Panama, Filipinler, Polonya, Portekiz, Katar,Romanya, Ruanda, Suudi Arabistan, Singapor, Slovakya, Solomon Adaları, Güney Kore, İspanya, Tayland, Tonga, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Uganda, Ukrayna, İngiltere, ABD, Özbekistan.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz, 10 gün önce yayınladığı bir yönetmelikle ihalelerin Irak'ta operasyona katkıda bulunan ülkelere verilmesini, muhalefet eden Almanya, Fransa ve Rusya gibi ülkelerden şirketlere verilmemesini istemişti. Haber, The New York Times gazetesi tarafından duyurulmuştu. Irak'ın yeniden yapılanmasına ilişkin ihalelere girebilecek ülkelerin tam listesi ise bakanlık tarafından dün yayınladı.

Irak ihale konferansı yine ertelendi

ABD Savunma Bakanlığı, Irak'taki altyapı projelerine tahsis edilen 18.6 milyar dolarlık ihalelere katılmak isteyen firmalar için bu hafta yapılması planlanan konferansı Ocak ayına erteledi.

ABD Ulusal Savunma Sanayileri Birliği Başkanı Robyn Powell, cuma günü için planlanan konferansın tarihinin Ocak ayı başlarına ertelendiğini bildirirken, ertelemenin sebebini bilmediğini söyledi.

ABD'nin, Irak ihalelerine katılacak firmalar için planladığı konferans daha önce de çeşitli defalar ertelenmişti.

ABD yönetiminin Irak'taki büyük ihalelere katılacak şirketleri Türkiye'nin de bulunduğu 63 ülkenin firmalarıyla sınırlaması ve Almanya ile Fransa gibi Irak savaşına destek vermeyen ülke firmalarının katılımına engel olacağını açıklaması, uluslararası alanda tepkiler yaratmıştı.

Irak ihale planı, Beyaz Saray'a yakın ABD şirketlerinin kayırıldığı gerekçesiyle başta muhalefetteki Demokratlar olmak üzere ABD içinde de ağır eleştirilere neden oluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abd-irakta-ihaleye-girebilecek-ulkelerin-listesini-yayinladi_8104.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!