Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ABD, Kanada ve Japonya İyi, Avrupa Ülkeleri Zayıf

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), G-7 ülkeleri için yakın dönemde yaptığı geçici ekonomik değerlendirmede, ABD ve Kanada için ekonomik büyümenin daha iyi, Avrupa ülkeleri için ise zayıf olacağı tahmininde bulundu. Merkezi Paris'te bulunan OECD'nin bugün yayınladığı raporda, ''ABD ekonomisindeki büyüme görünümünün güçlü biçimde devam

yapi.com.tr / AA
ABD, Kanada ve Japonya İyi, Avrupa Ülkeleri Zayıf

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), G-7 ülkeleri için yakın dönemde yaptığı geçici ekonomik değerlendirmede, ABD ve Kanada için ekonomik büyümenin daha iyi, Avrupa ülkeleri için ise zayıf olacağı tahmininde bulundu. Merkezi Paris'te bulunan OECD'nin bugün yayınladığı raporda, ''ABD ekonomisindeki büyüme görünümünün güçlü biçimde devam ettiği, hisse fiyatlarındaki toparlanma, güçlü tüketici güveni ve tarım dışı istihdamdaki artışın ekonomik faaliyetleri desteklediği'' belirtildi. Raporda, G-7 ülkesi Japonya'da, 2011 yılı sonunda dış şoklarla olumsuz etkilenen sanayi üretiminin güçlenmesi ve yenin zayıflamasından ötürü bu yılın ilk çeyreğinde güçlü biçimde toparlanacağı ve ikinci çeyrekte büyümenin daha ılımlı olacağı tahmin edildi.
    
Avro Bölgesi ülkeleri zorda
    
Avro Bölgesi'nin üç büyük ülkesi Almanya, Fransa ve İtalya'da durumun kırılganlığını sürdürmesinin beklendiği, 2012 yılının ilk çeyreğinde negatif büyüme ve ikinci çeyrekte ılımlı toparlanma olacağı tahmininde bulunulan raporda, son olumlu işaretlerin Almanya'da ekonomik faaliyetin bu yılın ilk yarısında ivme kazanabileceğini gösterdiği, Fransa'da yatay bir seyrin söz konusu olacağı kaydedildi.
    
İtalya'da ise zayıf sanayi üretimi ve hane halkı duyarlılığının, yılın ilk iki çeyreğinde resesyonu akla getirdiği, son zamanlardaki belirtilerin olumlu olmasının ikinci çeyrekte büyümenin kısmen iyi olacağı beklentisini ortaya çıkardığı ifade edildi.
    
G-7 ülkelerinde finansal sektörde güvenin tam olarak sağlanması için daha alınacak yol olduğu vurgulanan raporda, ekonomik faaliyetlerdeki iyi görünümün özellikle ABD'de olmak üzere hükümet tahvilleri faizlerinde artışa yol açtığı, ABD'de hisse fiyatlarındaki yükselişin özellikle güçlü olduğuna işaret edildi.
    
Petrol fiyatları tehdit
    
Petrol fiyatlarındaki artışın, ekonomik toparlanmayı tehdit ettiği uyarısı yapılan raporda, ''Petrol artışlarının OECD ülkelerinde muhtemelen enflasyonu artıracağı ve ekonomik büyüme için fren teşkil edeceği'' belirtildi. Diğer emtia fiyatlarının da son aylarda arttığına dikkatin çekildiği OECD raporunda, aralarında Çin'in de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinde yavaşlama işaretleri görüldüğü bildirildi.
    
Raporda, dünya ticaretindeki büyümenin yavaşlamasının özellikle Avrupa ve OECD Asya ülkelerinde talep zayıflamasını yansıttığı vurgulandı. Avro Bölgesi'ndeki ekonomik faaliyetlerin kırılgan olduğu, güvenin zayıf kalmayı sürdürdüğü ve son zamanlardaki işaretlerin ekonomik faaliyetlerde daha fazla düşüşü gösterdiği belirtilen raporda, birçok ülkede borçların hala ciddi sorun olmaya devam ettiği kaydedildi. Raporda, Avro Bölgesi'nde mali konsolidasyonla ilgili çalışmaların sürdüğü, bunun güvenin tesisi için önemli olduğu ifade edildi.

ETİKETLER: ekonomi dünyadan
http://www.yapi.com.tr/haberler/abd-kanada-ve-japonya-iyi-avrupa-ulkeleri-zayif_91332.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!