Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ABD: Musul Barajı Çökebilir

ABD ordusunun istihkâm raporuna dayandırılan haberde, barajın dünyanın en tehlikeli barajı olduğu ve çökmesi halinde "büyük can kaybı" meydana geleceği uyarısında bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi



rak'ın en büyük barajı Musul Barajı'nın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi. Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre ABD'li yetkililer, Kuzey Irak'taki baraj duvarının deforme olduğunu ve milyonlarca metreküp suyun basıncına dayanamayacağını belirttiler.

ABD ordusunun istihkâm raporuna dayandırılan haberde, barajın dünyanın en tehlikeli barajı olduğu ve çökmesi halinde "büyük can kaybı" meydana geleceği uyarısında bulundu.

Baraj müdürü Abdülhalik Hanun da gazeteye yaptığı açıklamada, barajın yıkılması halinde Musul'un 20 metre, Bağdat'ın bazı bölgelerinin de 5 metre yükseklikteki sular altında kalabileceğini belirterek, böyle bir durumda yarım milyon insanın hayatını kaybedebileceğine işaret etti.

1980-84 yılları arasında yapılan barajın onarımı için ayrılan 27 milyon doların çarçur edildiğini yazan gazete, Iraklı yetkililerin ABD'nin yeni bir baraj yapılması yönündeki teklifini de gereksiz bularak reddettiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abd-musul-baraji-cokebilir_57163.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!