Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ahlak Değil, Sistem Çöktü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Taner Yüzgeç, depremlerde en çok kamu binalarının hasar görmesini, y

Radikal



b>Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Taner Yüzgeç, depremlerde en çok kamu binalarının hasar görmesini, yangından mal kaçırırcasına yapılan projelere ve ihale sisteminin çarpıklığına bağladı.
Yüzgeç, Pülümür'deki kamu binalarında meydana gelen hasarda 'ahlak çöküntüsü'nden söz eden Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen'i eleştirdi. Yüzgeç yazılı açıklamasında "En son, 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümünde 'Kamu İhale Yasası'nın yürürlüğe girmesi nedeniyle, 2886 sayılı yasa uyarınca yangından mal kaçırırcasına yapılan proje ve inşaat ihalelerinde yüzde 70-80'lere varan kırımları onaylayarak uygulayan idareleri eleştirmiştik" dedi. İMO Başkanı Yüzgeç, depreme karşı güçlendirme çalışmalarının da aynı ucuzcu mantığın kurbanı olduğunu iddia etti.
İMO Başkanı Taner Yüzgeç, İMO Diyarbakır Şubesi, Elazığ ve Tunceli temsilciliklerinin bölgede ilk incelemelerde bulunmak üzere çalışmalarına başladığını, hem bu ekiplerin hem de Ankara'dan gidecek ekiplerin değerlendirmelerini yansıtacak 'mühendislik raporu'nun kamuoyunun bilgisine sunulacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ahlak-degil-sistem-coktu_3184.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!