Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aile Parkı Oldu

Bağcılar'da 'Kadınlar Parkı' olarak açılacağı duyurulan ve tartışmalara neden olan park dün hizmete girdi. Parka 'Merkez Mahallesi Aile Parkı' adı verildi.

Milliyet Gazetesi/Gürkan Akgüneş



ağcılar'da 'Kadınlar Parkı' olarak açılacağı duyurulan ve tartışmalara neden olan park dün hizmete girdi. Parka 'Merkez Mahallesi Aile Parkı' adı verildi

Bağcılar Belediyesi Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın önceden "Kadınlar Parkı" olarak açacağını duyurduğu ve büyük tartışmaya yol açan park, dün "Merkez Mahallesi Aile Parkı" olarak hizmete girdi. Günler öncesinden, "Manşetlere taşınan parkı açıyoruz" pankartlarıyla duyurulan açılış töreninde Kıyıklık, "Burada herkes olacak ama ağırlık ailelerde ve kadınlarda olacak" dedi.
Bağcılar Belediyesi Basın Bürosu'nun daha önce törene katılacağını bildirmesine rağmen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele" yürüyüşüne katıldı.

'Allah'tan öğrendim'
Törene, Kıyıklık'ın hemşerileri olan AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Selim Uslu'nun yanı sıra belediyenin mahalle konaklarındaki sportif faaliyetlere katılan kadınlar katıldı. Törende, parkla ilgili çıkan haberler ve köşe yazıları sergilendi, anı defteri açıldı. Çoğunluğu türbanlı olan kadınlar açılışa, evlerinde hazırladıkları yiyeceklerle gelerek, töreni erkeklerle iç içe izlediler.
Açılış kurdelesini konuklarıyla kesen Kıyıklık, yaptığı konuşmada belediyenin çalışmalarını övdü, basını eleştirdi. Kıyıklık, "Biz burayı aile parkı olarak ilan ettik. Bizi evlerimizden çıkarmak istemeyenler var ama biz çıkacağız, sosyalleşeceğiz. Bu tip yerlerde sosyalleşilir. İnşallah buraları da kadınlarımız çalıştıracaklar. Evet bu bir ayrımcılık ama negatif bir ayrımcılık değil" dedi. Parkın aile içi şiddeti önleyeceğini de savunan Kıyıklık, "Belki köyde hayvan otlatırken geldim buraya ama ben şehirli olmanın, medeni olmanın ne demek olduğunu önce önderim Allah resulünden öğrendim" diye konuştu.

Konuşmasında parkta yapılacak uygulamaya ilişkin hiçbir açıklamada bulunmayan Kıyıklık, basın mensuplarının sorularını, "Burası sıradan bir park. Kadınların ve çiftlerin daha rahat oturabilmeleri, bir de kadınların bir şeyler üretip burada satmaları için aile parkı olarak yapılmış 114. parkımız. Diğer parklarımızda herkes var. Burada da herkes olacak ama ağırlık ailelerde ve kadınlarda olacak" şeklinde yanıtladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aile-parki-oldu_49775.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!